Лъжи по-малко, Росене!

0
Поникнаха ли ангелски крилца на Плевнелиев?
Поникнаха ли ангелски крилца на Плевнелиев?

Всеки знае 7-те смъртни гряха: похот, чревоугодие, алчност, леност, гняв, завист, надменност. Както и 7-те добродетели към тях - противоположното на греха: целомъдрие, лишение, щедрост, трудолюбие, търпение, добродушие, смирение.

Българският държавен глава Росен Плевнелиев обаче удари в земята моралните устои на християнството. Изкара се добродетелен по 8 точки и абсолютно безгрешен в триумфалния си отчет вчера, година преди сдаването на президентския престол завинаги, пише Всеки ден.

Макар към края на приспивно дългата си реч да го напъваха ангелски крила откъм гърба, Росен повече от сигурно няма шанс за втори мандат. Няма и кой да му го даде шанса - да го номинира.

Ето ги 8-те безсмъртни добродетели на Плевнелиев, според както той си ги издокара в отчета.

Първо. Справил се е с поредица от политически и парламентарни кризи и със сформиране на цели две служебни правителства, изпълнили достойно мисията си.

Второ. Отстоял е и дори задълбочил евро-атлантическата интеграция на страната, и то въпреки извънредната вътрешна и външна нестабилност. Държал здраво посоката, въпреки бурите.

Трето. Разкрил е, че истинската криза в България е свързана не с оставката на едно или друго правителство, а с ниското доверие на гражданите в политиците и в институциите.

Четвърто. Мобилизирал е огромна гражданска енергия за промяна чрез всяческа подкрепа на активното гражданско общество.

Пето. Постигнал е стабилност в страната въпреки неспокойния, по-опасен и непредсказуем свят и рекорден брой кризи около нас.

Шесто. Успял е с въвеждането на дългосрочно планиране в държавата, на приемственост от различните правителства.

Седмо. Ускорител е на модернизацията на страната, на прогрес и на резултатите по националните приоритети въпреки извънредната нестабилност.

Осмо. Прескочил е и предизвикателството да бъде истински независим и надпартиен президент, да бъде полезен на народа, да действа по съвест.

Има и още едно, г-н все още президент!

Девето: Лъжи по-малко, Росене - справка горните осем. Че това с лъженето също е грях, но по другия списък - 10-те Божи заповеди.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари