Куче едва не отхапа устната на стопанката си, докато го целувала

2
Жената веднага е вкарана в операционна зала на великотърновската болница
Жената веднага е вкарана в операционна зала на великотърновската болница Снимка: Дарик

Домашно куче нападна и захапа собственичката си във Велико Търново, научихме от Борба.

Инцидентът се случил рано сутринта в петък, когато 81-годишната жена се радвала на домашния си любимец. Докато го целувала, четириногото неочаквано проявило агресия към нея и забило зъби в устата и двете й ръце.

Около 9:30 часа е приета в Спешно отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и веднага след първоначалния преглед е вкарана в операционна зала. Най-сериозни били пораженията върху лицето. Със зашиването на долната й устна, която била почти напълно откъсната от челюстта, се заел д-р Владимир Христов от Първо хирургично отделение на болницата. Интервенцията била много сложна поради спецификата на травмата и продължила час и половина.

Възстановяването на пострадалата ще е дълго и през следващите седмици ще може да консумира само течни храни със сламка. След като приключи лечебният процес, вероятно ще бъде насочена към Клиника по пластична хирургия.

Подобен инцидент имаше в старата столица на 3 март. Тогава домашно куче – питбул, което живее в двора на къщата на създателката на хор „Търновград“ – Мария Павлова, едва не откъсна ръката й.

Във връзката със зачестилите случаи на захапани хора от четириноги е внесено предложение в Народното събрание за повишаване на глобите на недобросъвестни стопани.

Източник: БорБа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари