Кристалина Георгиева: Предстои трудна година за световната икономика

0
Трите основни икономики - САЩ, ЕС и Китай - се забавят едновременно, обясни управляващият директор на Международния валутен фонд
Трите основни икономики - САЩ, ЕС и Китай - се забавят едновременно, обясни управляващият директор на Международния валутен фонд Снимка: AFP

Трите основни икономики - САЩ, ЕС и Китай - се забавят едновременно, обясни управляващият директор на Международния валутен фонд

За голяма част от глобалната икономика 2023 г. ще бъде трудна година, тъй като основните двигатели на глобалния растеж - Съединените щати, Европа и Китай - изпитват отслабване на активността, заяви в неделя управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, предава БНР.

Новата година ще бъде "по-трудна от годината, която оставяме зад гърба си", каза Георгиева в неделната сутрешна новинарска програма "Face the Nation" на американската телевизия CBS .

"Защо? Защото трите основни икономики - САЩ, ЕС и Китай - се забавят едновременно", каза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    до 6
    И какво ще стане като наложи вето? Същото, което става всеки път, като наложи вето. парламентът му го отхвърля. Гейберастки опорки.
  • 0
    6
    До 5
    До 5: Кой е приемал законите ли?! А кой отказва да наложи вето?! - президентът!
  • 2
    5
    гледам ногу тъпоъгълници тука
    какво ви е виновен радев?!? кой приема законите в републиката, радев или парламента?!? чии решения изпълнява правителството, на радев или на парламента?!? чие е решението за оръжията за украйна, на радев или на парламента, ами за еврото?!? нещо за ветото тука някои хортуват, да се сещат колко пъти за 30+ години е приемано президентско вето?!?
  • -2
    4
    ники
    Do3 тиквун задкулисно управлява заедно с радеф и никой не гледа интереса на България ,а той в никакъв случай не трябва да съвпада с хамериканския и в украйна са превзели всичко преносната ел мрежа е на сина на байдън ,а наркомана вместо да седне и се разбере с путин продължава да проси оръжия без значение колко убити има до момента и колко още ще има какво го ебе шибан мръсен наркоман жалко за хората ,а относно тиквун и другите управлявали ни до момента мястото им е в затвора
  • -6
    3
    до ники
    до ники: русофобникът румен радев управлява втора година вече! Дори не е поел по друг път, а той дори утъпка евроатлантическата безпътица и с по-ускорени темпове ни въвлече хем във войната, хем в еврозоната! Да, знаем, че банкянският е голям виновник, но той не е на власт от две години! За сегашните антибългарски решения е виновен румен радеф! Помните ли една от речите на русофоб румен радеф, че, докато той е президент, няма да допусне България да бъде въвлечена в конфликта?! Изрече го, за да бъде чут, а направи обратното - направиха засекретен списък с оръжия за усрайна и лично русофоб румен радеф отказа да наложи вето!! Това е престъление срещу Конституцията на Република България! Всеки конституционалист даде становище, че това е противоконституционно решение, но румен радефф отказа да наложи вето - той е съгласен да въвлече България във военните действия! Неговото недоносче - про100$$$к !р0 наруши Конституцията на Република България, а сега самият президент на Република България наруши Конституцията на Република България, лъжейки надлъж и на шир българите! Импийчмънт за румен радеф! Искаме българин за президент, който да казва "не", когато касае Република България интереса на Република България! Такъв като румен радеф, който безпардонно нарушава Конституцията, не ни трябва, все едно сега на власт е роШен офшорнелиеф! Каква е разликата?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари