Кристалина Георгиева: Увеличаваме глобалната продукция, "ако всички се ваксинират бързо"

0
В момента "ваксинационната политика е икономическа политика", заяви шефът на МВФ
В момента "ваксинационната политика е икономическа политика", заяви шефът на МВФ Снимка: Getty images

МВФ изчисли, че глобалната продукция може да се увеличи с над 9 трилиона долара до 2025 г, ако "всички са ваксинирани по-бързо"

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева подчерта значението на глобалните усилия за имунизация срещу Covid-19, като заяви, че в момента "ваксинационната политика е икономическа политика".

МВФ изчисли, че глобалната продукция може да се увеличи с над 9 трилиона долара до 2025 г., ако "всички са ваксинирани по-бързо", посочи още тя.

"Не мога да се сетя за по-добро съотношение цена-качество през тази и следващата година, отколкото инвестирането в ускорени ваксинации", отбеляза шефът на МВФ, предаде БНР.

Кристалина Георгиева добави, че правителствата трябва да продължат да предоставят парична и фискална подкрепа, докато няма "траен изход от кризата", предупреждавайки, че изтеглянето на помощта твърде скоро вероятно ще намали икономическото възстановяване.

Управляващият директор на МВФ също така заяви пред репортери, че е насърчена, че САЩ и Китай - двете най-големи икономики в света - споделят последователна гледна точка относно техните перспективи за възстановяване и тяхното "признаване на отговорността, която те имат за положителното въздействие върху останалите икономики".

"Подобно на пътниците в самолет, в който всички ние сме пътници, е важно те да работят в синхрон. Тогава можем да летим по-бързо и да стигнем по-нататък", каза Георгиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари