Крисия разплака Слави!

6

Малката Крисия, както и публиката, разплакаха Слави Трифонов на собствения му концерт. Момиченцето, което стана известно с участието си в неговото шоу и със спечелването на второ място на "Детската Евровизия", изпълни пред над 60 000 души на Националния стадион "Васил Левски" емблематичната песен на Емил Димитров "Моя страна, моя България".

С нея бе закрит грандиозният концерт на Слави в петък вечер, който макар че започна с час закъснение, продължи близо 3 часа. Изпълнението на Крисия разчувства Дългия, забелязаха феновете му, които бяха точно пред сцената, както и зрителите, успели да изгледат на живо шоуто на специален платен сайт, който непрекъснато се сриваше. Трифонов на няколко пъти плака по време на концерта, като всеотдайната публика успя да разчувства и Годжи.

Въпреки проливния дъжд, въпреки фалстарта заради многото неуспели да влязат навреме хора и въпреки разочарованието на хиляди почитатели на Слави, които се надяваха да го гледат на живо по интернет срещу 5 лева, Трифонов и музикантите от "Ку-ку бенд" направиха уникално шоу, гарнирано с много светлинни и звукови ефекти. Те накараха 60 000 души, развяващи трибагреника, да пеят и да танцуват мокри до кости заедно с тях. На няколко пъти небето над стадиона бе осветено от заря и пиротехнически средства.

Уникално беше, никога не съм виждала стадион "Васил Левски" да се пука по шевовете, сподели пред "Всеки ден" минути след края на концерта млада дама, изживяла незабравимото събитие.

Далеч преди началния час на концерта - 20 часа, пространството около стадиона бе окупирано от хиляди, които очакваха да влязат. Запасени с дъждобрани те стоически изтърпяха първия проливен дъжд, изсипал се над София следобед. Просветването на небето около 17 часа им даде надежда, че чаканият вечерта порой може да се размине, но времето не бе на страната на Слави и сие.

Малко преди 20 часа в столицата отново започна да вали силно, а изведнъж се оказа, че още хиляди фенове не са успели да влязат навреме, тъй като вратите на стадиона хлопнаха в 20 часа, вместо в 20,30 часа, както бе предвидено. Това отложи старта на шоуто с час, докато всички, които имат билети успеят да влязат в спортния обект. В крайна сметка Националният стадион от десетилетия не е бил толкова пълен, както в петък вечер на концерта на Слави. Хора имаше както по трибуните, така и на тревата пред сцената, като всички през цялото време скандираха „Слави, Слави" и макар и прогизнали пяха с музикантите с цяло гърло.

Трифонов и „Ку-ку бенд", както и останалите участници в концерта, прогизнаха от силния дъжд, но това съвсем не охлади ентусиазма им. Седнал на висок стол и облечен с черни кожени дрехи и без очила, Слави пя в продължение на близо три часа - от 21 до 23,45. Какво като вали, нека вали, ние сме тук и пеем за вас, обърна се той на няколко пъти към екзалтираната публика. Трифонов се появи на сцената на мотор и с черни очила, а заедно с него на мотори дойдоха и част от танцьорките и останалите музиканти. Появата му бе съпътствана със светлинно шоу, като преди това стадионът потъна в мрак.

Концерт ще има, въпреки дъжда, обяви минути след 20 часа Евгени Димитров-Маестрото и каза, че шоуто ще закъснее, но публиката ще бъде подгрята от групата „Обратен ефект". Бандата изпълни няколко парчета в продължение на половин час, а след това настъпи 20-минутно чакане, което поизнерви публиката и тя започна да освирква Слави.

Зрителите се успокоиха обаче, когато в 21 часа на сцената излезе Крисия, облечена в бяла рокля и гордо обяви: „След малко пред вас ще се отвори специална врата - врата към страхотната музика на Слави Трифонов и "Ку-ку бенд", което накара 60 000 души да изригнат. В този момент обаче феновете на Слави, които стояха вкъщи и гледаха шоуто на живо в платения сайт www.slavilive.com, вече бяха свръх разочаровани, защото картината прекъсна и сайтът угасна. Те не успяха да видят грандиозното начало на концерта. Зрителите по света и у нас, избрали да гледат концерта по интернет, се задоволиха с откъслечни кадри на живо от шоуто. За разлика от тях публиката на стадиона остана доволна и заредена докрай.

Първата песен, която Трифонов изпя, беше "Студио Х". "Уникални сте, знаете ли? Не очаквах да дойдат толкова много хора - дошли сте от цялата страна, има и от чужбина. За вас го правим!", каза той на публиката вече свалил слънчевите очила, а на голямата видео стена всички видяха сълзите в очите му.

Трифонов зарадва многобройните си фенове като изпълни най-емблематичните си песни, сред които "Френската гимназия", "Няма не искам", "Цвете мое". От шоумена, както и от останалите музиканти и танцьорки се стичаше вода, а сцената буквално се превърна в езеро. Дългия пя под дъжда час и половина.

Най-емоционално за всички беше изпълнението на "Жива рана", по време на което Годжи се разплака и сподели: "Това е най-хубавото нещо, което някога ми се е случвало. Благодаря ви!". Слави го прегърна, а публиката пя вместо него, защото музикантът не успя да започне текста заради силната емоция.

Пороят спря в момента, когато всички запяха националния химн и това отприщи още повече енергията на музикантите. Концертът продължи още повече от час, като през това време Слави дръпна морализаторска реч към народа и политиците и призова гражданите да се ядосат. „Вбесете се, както аз се вбесявам", избухна той, след което поздрави политиците и техните майки с песента „Няма такава държава". След това продължи с изпълнението на „Аз съм и ад, и рай" и с уникалния танц на победителя от "България търси талант" - Пламен Любенов, който е в инвалидна количка.

Грандиозното шоу завърши с песента „Моя страна, моя България", изпълнена от Крисия, която закри концерта, облечена с червена рокля на фона на националния трибагреник, който се вееше от големите видео стени на сцената. Слави пък си тръгна така, както дойде - на мотор и остави 60 000 екзалтирани зрители да скандират радостно: „Още, още!" Преди това той отново се обясни в любов на зрителите и им благодари с поклон и с думите: "Бяхте велика публика!"

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари