Кремъл изгони кореспондента на БНР в Москва

2
Това е огледална мярка в отговор на преследването на Александър Гацак от страна на ДАНС
Това е огледална мярка в отговор на преследването на Александър Гацак от страна на ДАНС Снимка: Личен архив

Това е огледална мярка в отговор на преследването на Александър Гацак от страна на ДАНС

Русия нареди на кореспондента на Българското национално радио в Москва Ангел Григоров да напусне страната в отговор на решението на българските власти да изгонят от България кореспондента на вестник "Росийская газета" Александър Гацак.

"В съобщение на сайта на руското външно министерство се казва, че на колегата ни е радзпоредено да предаде акредитационните си документи, като "огледална мярка" в отговор на, цитирам, "преследването" на Гацак от страна на ДАНС, която го обяви за заплаха за националната сигурност", съобщиха от БНР.

"Ръководейки се от принципите на свободата на медиите и прагматичното сътрудничество, руската страна ще бъде готова да разгледа възможността за възобновяване на работата на кореспондента на БНР в Москва, ако правителството на България от своя страна вземе положително решение за акредитиране на журналиста на "Росийская газета в София" - допълват от руското външно ведомство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Свободная Россия
    Изпращайте Либийското недоразумение на Русе в Россия. Нали е русофил и обича Россия, Либия, Булгаристан и Россия са братски страни, а и ментора на Либиеца е Нинковата, чиито наследник работи в ЮСЕЙ, световната банка. Дърта и мръсна Комунистка, също като жиголото и от Русе ли от Либия ли никой вече не знае от къде е този парцал.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари