"Инструмент за натиск": Позиция на БНР след изгонването на кореспондента му

0
Изгонването от Русия на единствения кореспондент на българска медия е изцяло политически акт и е в ущърб на свободата на достъп до информация, заявиха от радиото
Изгонването от Русия на единствения кореспондент на българска медия е изцяло политически акт и е в ущърб на свободата на достъп до информация, заявиха от радиото Снимка: БНР

Изгонването от Русия на единствения кореспондент на българска медия е изцяло политически акт и е в ущърб на свободата на достъп до информация, заявиха от радиото

Ръководството на Българското национално радио (БНР) излезе с позиция за изгонването на кореспондента на медията от Москва, описвайки действията на Руската федерация като "изцяло политически акт".

Ангел Григоров бе изгонен като реакция след решението на българските власти да изгонят от България кореспондента на вестник "Росийская газета" Александър Гацак.

"БНР категорично заявява, че в цялата си работа като кореспондент в Москва в продължение на повече от 6 години нашият колега Ангел Григоров стриктно е спазвал международните професионални и етични журналистически стандарти", гласи позицията на радиото.

"Изгонването от Русия на единствения кореспондент на българска медия е изцяло политически акт и е в ущърб на свободата на достъп до информация. БНР е разочаровано от опита акредитирането на кореспондента ни в Москва да се използва като инструмент за натиск и разменна монета от руската страна", се казва още в съобщението.

Ангел Григоров не е уведомен за решението на руското Министерство на външните работи. На 1 ноември той беше извикан на разговор в министерството в Москва, часове след информацията, че кореспондентът на вестник "Росийская газета" Александър Гацак е напуснал България след заповедта на председателя на ДАНС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Руската подлога под № 3
    А ти си една руска подлога, дето явно се кланя да джуджето диктатор. От такива путлеристи страната никога няма да се оправи. Защо не си стегнеш чемодана, да хванеш поезда и да заминеш за обетованата земя РуZZия. Там можеш да хвалиш Путлер денонощно.
  • -2
    3
    Русенец, баце, ма си и ......
    Евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! Хапчетата си пропускаш, идиотизми ръсиш! Галя, козяк, незачет! Дайте на вашето момче "русенче" други опорки, че тези много нефелни, бе! И, "русенец", ти си знаеш! Анадънму?😀
  • 0
    2
    Аре стига!
    Стига с това БНР бе! Мисирки и нищоправещи ни струват десетки милиони годишно! То си чеше катерицата по цял ден, накрая 20 секунди ефир и заплатата в картата! Ама то водещ, то музикален редактор, то редактор новини, то тоноператор, то сган от тътразулинци. В частна медия тая работа я върши един човек.
  • 3
    1
    Русенец
    Защо ни е кореспондент в тази кочина. Нима имаме кореспондент в другата кочина Северна Корея? Сега ние трябва да изгонил всички останали руски "кореспонденти".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари