Краят на една епоха в ГЕРБ

1
Доскорошният лидер и острие на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова подаде оставка като депутат
Доскорошният лидер и острие на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова подаде оставка като депутат Снимка: Надежда Пеева / БГНЕС

Доскорошният лидер и острие на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова подаде оставка като депутат

Лидер на парламентарната група на ГЕРБ-СДС засега остава Бойко Борисов, пише OFFNews.

Доскорошният лидер и острие на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова подаде оставка като депутат.

Оставката ѝ ще бъде гласувана като първа точка утре в Народното събрание.

Атанасова беше лидер на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и доскоро в 49-ото Народно събрание. Засега начело на парламентарната група остава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Десислава Атанасова беше председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Нейното място най-вероятно ще заеме сегашният зам.-председател на комисията от ГЕРБ Маноил Манев. Атанасова беше част и от Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните.

В петък парламентът избра Десислава Атанасова и дългогодишният съдия Борислав Белазелков за членове на конституционния съд.

По-рано днес президентът Румен Радев сезира Конституционния съд срещу избора на нови съдии от парламентарната квота и призова да не се пристъпва към клетва преди произнасянето му. ГЕРБ реагираха като обвиниха президента в натиск върху КС, а лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски символично му "поиска оставката" и го инструктира "да си прави партията "3 март".

Атанасова и Белазелков би трябвало да положат клетва в петък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари