Цветан Цветанов: Номинацията на Десислава Атанасова за конституционен съдия е огромна грешка

2
Ако не си част от съдебната система няма как да бъдеш конституционен съдия, смята той
Ако не си част от съдебната система няма как да бъдеш конституционен съдия, смята той

Как Атанасова стана министър на здравеопазването?

"Убеден съм, че номинацията на Десислава Атанасова е огромна грешка, защото все пак, когато във времето сме обсъждали дадени кандидатури, имало е някои, които са били спорни, но сме се стремили да бъдат със сериозен професионален опит. Ако не си част от съдебната система няма как да бъдеш конституционен съдия. Там боравиш с Конституцията и законодателството на страната и трябва да отсичаш правилните решения от юридическа гледна точка, а не от политическа. Смятам, че много по-добър избор щеше да бъде ако беше номинирана Екатерина Михайлова – дългогодишен депутат, но и преподавател по конституционно право. Това са хора юристи, които могат да изпълнят със съдържание тази си функция."

Това каза Цветанов и даде други имена като подходящи, а именно на проф. Веселин Вучков и проф. Пламен Панайотов, хора които са били политически ангажирани, но в момента са част от т.нар. академично тяло в Софийския университет и в Нов Български университет. Цветанов дори даде пример с доц. Наталия Киселова.

В Конституционния съд трябва да имаш необходимата професионална тежест, заставайки пред всичките си колеги и да можеш да отстояваш принципната позиция и тя да бъде достатъчно добре юридически обоснована и това няма нищо общо с големия парламентарен опит“, каза още Цветан Цветанов в "ИнтервюТО" с Ивелин Николов, предаде Евроком.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Спонсор
    ПОКРАЙ ДУЛОВО И РУСЧУКА СЕ РАЗМИРИСА НА ОБЩА СПЕРМА! ВСЕ ПАК СЛЕД 92- РА САМО НАДА СИ Е ВДИГАЛА ТЪЙ ВИСОКО КРАКАТА!
  • 2
    2
    До даскал
    Абе,яйце.Един дол дренки са.Като беше в джаза като ястреб от usa беше.Като са в играта бият през краката.После стават демократи,либерали и защитници на права на изконни и човешки...
  • 23
    1
    daskal
    Веднъж да съм съгласен с този човек.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари