Красимир Ениманев: Инфлацията при храните може да достигне 100%

0
Според него, това се дължи до голяма степен на факта, че България произвежда едва между 19 и 27% от храните, които консумира
Според него, това се дължи до голяма степен на факта, че България произвежда едва между 19 и 27% от храните, които консумира Видео: Кис 13

Според него, това се дължи до голяма степен на факта, че България произвежда едва между 19 и 27% от храните, които консумира

Инфлацията при храните може да достигне 100%.

Това прогнозира председателят на Русенската стопанска камара проф. Красимир Ениманев. Според него, това се дължи до голяма степен на факта, че България произвежда едва между 19 и 27% от храните, които консумира.

Високите цени на храните могат да се овладеят, ако България престане просто да изнася суровини и започне да произвежда продукти от тях, които да носят добавена стойност, смята проф. Ениманев, предаде телевизия Кис 13. Той даде пример със зърнените култури.

Друг проблем е, че производството на храни, което имаме, не се субсидира от държавата достатъчно или изобщо, което се отразява на крайните цени.

Това, което властите могат да предприемат, е да се създадат условия за връщане на производителите по селата.

Дотогава, прогнозата на проф. Ениманев е цените на храните в България да продължават да растат.

Според председателя на Русенската стопанска камара инфлацията при храните може да достигне до 100%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Оффф
    Този нек@дърник пак ли "умно" се изказа и преоткри констатирани вече неща. А мизата за изпити с каква инфлация е -200% ли? Скоро с Трак Тор Ристю ще си ходите ли, че вече много засмърдя в РУ-то?
  • 10
    2
    Ахилесов
    Инфлацията специално при храните отдавна достигна, че дори превиши 100% Цените на всички хранителни стоки се увеличиха с много пъти по 100%, всеки сам може да си направи съответните аритметични действия за да достигне до този извод и въобще няма нужда г-нъ Тазобедревъ да ни обяснява.
  • 10
    1
    Вишингер
    А нещо за цените на изпитите за ВИШУ? Там как са нещата с The Pavlikeny Boy?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари