Кралев: Тежкото състояние на стадиона в Русе се дължи на грешка в проектирането

1
По думите на министъра "от рехабилитиране се нуждаят няколко малки участъка, които са в рамките на под 1% от площта на терена"
По думите на министъра "от рехабилитиране се нуждаят няколко малки участъка, които са в рамките на под 1% от площта на терена" Снимка: ФК Дунав

"Тежкото състояние на терена на стадиона в Русе се дължи на грешка при проектирането."

Това обясни министърът на спорта Красен Кралев по време на заседание на парламентарната комисия по въпросите на спорта след въпрос на депутата от Обединените патриоти Йордан Йорданов, предаде Дневник.

По думите на министъра "от рехабилитиране се нуждаят няколко малки участъка, които са в рамките на под 1% от площта на терена". Той посочи, че затрудненията в поддръжката на тревното покритие се дължат на дренажната система, която не е достатъчна за отводняване при валежи и поливане.

"След направена проверка от назначена от мен комисия се установи, че възможно решение на възникналия казус е изграждане на допълнителни дренажни жили. От направените проучвания установихме, че полагането му може да се направи, като се запази максимално тревното покритие", каза Кралев, цитиран от сайта на министерството.

По думите на министъра "от рехабилитиране се нуждаят няколко малки участъка, които са в рамките на под 1% от площта на терена"

Той посочи, че днес му предстои среща с кмета на Русе "за финално разрешаване на проблема"

Миналата година държавата отпусна 1 млн. лева за подновяване на терена на стадиона в Русе и изграждане на осветление. След дълго забавяне ремонтът приключи и на 28 април футболният "Дунав" се завърна у дома за мача с "Локомотив" (Пловдив). По-малко от половин година по-късно теренът е в лошо състояние, а фирмата изпълнител "ТАРКТУР" ЕООД и общината в града, която трябва да се грижи за поддръжката, си размениха обвинения кой е виновен.

Министерството, което е възложител на поръчката, назначи проверка за изясняване на казуса. Представителят на "Тарктур" ЕООД Христо Станков каза пред "Дневник", че процесът по съсипването на терена е обратим. По думите му са нужни между седем и десет дни и правилна поддръжка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари