Решиха кой ще ремонтира Градския стадион в Русе

0
Ценовата оферта възлиза на 831 205 лева
Ценовата оферта възлиза на 831 205 лева

Министерството на младежта и спорта (ММС) публикува на своята страница в интернет протоколите от заседанията на комисията за избор на изпълнител на обществената поръчка за "Модернизация и ремонт на Градския стадион в Русе", както и решението за класираните на кандидатите.

На 14 септември зам.-министър Асен Марков заяви, че от ММС също имат интерес всичко покрай процедурата и нейното изпълнение да се случи възможно най-бързо, предаде Topnovini.bg

Така вече за изпълнител е определен "Тарктур" ЕООД. От 2012 г. това дружество е с управител и едноличен собственик на капитала от 5 000 лв. Иглика Иванова Крумова, сочи справка в Търговския регистър. Три години преди това е било на Христо Иванов Станков, а между 2008 и 2009 г. на Стоян Атилов Джагаров. Междувременно Крумова е регистрирана и като управител и собственик на фирми за отдаване под наем на транспортна и строителна техника.

Участието в строително-ремонтните дейности на стадиона на "Верея" в Стара Загора е единственият познат опит на "Тарктур" в тази област. Тази фирма обаче е участвала в изграждането на Автомагистрала "Марица".

Кандидатите за ремонт на Градския стадион в Русе бяха двама, като другият бе "Онтарио Спорт БГ" ЕООД със собственик и управител Александър Христов Тодоров.

До момента бе известно, че комисията бе отправила сериозни забележки към двамата кандидати. От публикуваните протоколи става ясно, че единствено от "Тарктур" са направили необходимите корекции.

Другият кандидат така и не е представил документи, че е вписан в Централния регистър на Камарата на строителите за I група, II категория строеж и е отстранен от участие.

Поради това е разгледано само техническото предложение на "Тарктур". В него е заложен срок на изпълнение на предмета на поръчката от 60 календарни дни, като за целта е приложен и съответния линеен график. Уточнено е, че тревният чим ще е с широчина 102 см, а съдържанието на пясъка в него - 82%. Минималният срок, в който положеното покритие ще запази оптимални показатели при спазване на технологичните изисквания за експлоатация, заложени от производителя е 7 години. С оглед на това техническото предложение е оценено с 50 точки.

Ценовата оферта възлиза на 831 205.14 лв, в това число 3% за непредвидени разходи без ДДС. За нея оценката е още 50 точки.

Така с обща оценка от 100 т. комисията класира на първо място и предлага сключване на договор за изпълнение с "Тарктур" ЕООД.

Това решение, което е с дата 15.09.2016 г., предстои да се изпрати до 3 дни на двамата кандидати. След това пък започва да тече 10-дневен срок, в който то може да бъде обжалвано в Комисията за защита на конкуренцията.

Едва след това може да се подпише договор и да се очаква стартиране на строително-монтажните дейности, които включват подмяна на тревната настилка, дренажната система, както и монтиране на автоматична поливна система и на осветление на съоръжението.

Всичко това е във връзка с изискванията на БФС за провеждане на срещи от Първа лига. Така, след привеждане в необходимия вид и функционалност, Градският стадион в Русе най-сетне ще може да приеме домакинските срещи на "Дунав" в елита, а дотогава "драконите" ще продължат да "приемат" своите съперници на "Лудогорец Арена" в Разград.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари