Крадец отмъкна картина на Ван Гог от музей в Нидерландия

0
Били са нужни само няколко удара с тежък чук, за да бъде открадната картината
Били са нужни само няколко удара с тежък чук, за да бъде открадната картината

Били са нужни само няколко удара с тежък чук, за да бъде открадната картината

Кадри от охранителна камера показват как обирджия отмъква картина на Ван Гог от музей в Нидерландия. Били са нужни само няколко удара с тежък чук, за да бъде открадната картината, съобщават Асошиейтед прес и БТА.

По нидерландската телевизия бяха излъчени кадри от охранителна камера, които показват как крадец на произведения на изкуството си проправя път през подсилени стъклени врати в музей край Амстердам в ранните сутрешни часове на 30 март. Малко по-късно обирджията побързал да напусне музея, като държал под мишницата на дясната си ръка картината на Винсент ван Гог, а с лявата си ръка - чука.

Полицията се надява, че излъчването на кадрите ще помогне да бъде открит крадецът, който отмъкнал платното "Градината на енорийския свещеник в Нюнен през пролетта на 1884 г.". Заради пандемията от новия коронавирус музеят затворил врати за посетители, а картината му била предоставена под наем от друг музей в Нидерландия.

Няма задържани във връзка с кражбата.

Полицията не е предоставила други кадри, заснети във вътрешността на музея в градчето Ларен, източно от Амстердам, заради започналото разследване. Не са излъчени и кадри, заснети извън музея, докато обирджията го напускал с открадната картина

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари