Коя билка отговаря на зодията ни?

5
На всеки човек съответства определена билка, която отключва неговата духовност
На всеки човек съответства определена билка, която отключва неговата духовност

Майката природа може да ни даде много неща, от които се нуждаем.

Колкото по-силна е връзката ни с нея, толкова по-голяма енергия получаваме. Според астролозите, на всеки човек съответства определена билка, която може да отключи неговата духовност и да му донесе здраве.

Билките се използват за направата на чай, отвари и мехлеми, полезни за различни заболявания и състояния. Всяка една от тях съдържа различни вещества, които имат положително влияние върху тялото, затова неслучайно казват, че силата им е огромна. 

Вижте коя билка отговаря на вашата зодия. Може да се окаже, че неслучайно любимият ви чай е ментата.

Овен: Евкалипт

Представителите на зодия Овен са много активни и обичат предизвикателствата. Евкалиптът е билката, която ги предпазва от беди.

Растението има антисептични свойства и затова се използва за лекуване на рани. Освен това се употребява за натурално обезболяващо и има противовъзпалително действие. Маслото от евкалипт помага при депресия и главоболие.

Телец: Мащерка

Телците са доста чувствителни натури и обичат силните аромати. А този на мащерката е точно такъв. Тя пречиства тялото и ума и подобрява съня. Хората от тази зодия често се нервират заради това, че са готови да помогнат на всеки и им се качват на главата. Чаят от мащерка помага при стрес, защото билката действа успокояващо.

Мащерката също действа като антисептик. Помага при болки в стомаха и колики при бебетата. Дезинфектира и спомага за отделянето на храчки.

Близнаци: Лавандула

В тях се крият два различни характера – единият може да е на едно мнение, а другият – на коренно различно. Когато са неспокойни, Близнаците трябва да имат лавандула до себе си. Тя намалява тревогата и действа успокояващо. По този начин им помага да не се разсейват със странични неща.

Лавандулата е натурално противовъзпалително средство. Може да се използва при главоболие, мигрена, невралгия и по-болезнен цикъл при жените.

Рак: Хвойна

Ракът обича да се грижи за семейството. Хвойната е билката, предназначена за него. Тя привлича положителна енергия и помага на представителите на тази зодия да не действат твърде емоционално в напрегнати ситуации.

Плодовете, кората и клоните на хвойната съдържат вещества, които имат антисептични свойства. Те улесняват работата на храносмилателната система, дезинфектират пикочните пътища и облекчават невралгии.

Лъв: Розмарин

Лъвовете са пламенни и дръзки, затова билката, която им пасва на 100% е розмаринът. Тя подобрява паметта и концентрацията, привлича благополучие и носи любов.

Етеричното масло от розмарин се използва при косопад, чаят се препоръчва при световъртеж, главоболие и силни спазми по тялото.

Дева: Орлови нокти (клинавиче)

Силата на тази зодия е в ума, а именно орлови нокти е билката, която може да го поддържа здрав. Тя позволява на девите и да се вслушат в себе си и да имат по-силна интуиция. Клинавичето, както още я наричат, привлича успеха и просперитета.

Отварата от билката помага при настинки, болезнена и нередовна менструация, ставни заболявания и други.

Очаквайте информация и за останалата част от зодиака скоро!

Източник: Tialoto.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари