Ковид-19 погуби известен мексикански композитор, писал песни за Елвис Пресли и Кристина Агилера

0
85-годишният певец и композитор е творил още с Андреа Бочели, Франк Синатра и други знаменитости от поп-сцената
85-годишният певец и композитор е творил още с Андреа Бочели, Франк Синатра и други знаменитости от поп-сцената Снимка: Getty images

Вирусът е отнел живота на мексиканеца Армандо Мансанеро само за 6 дни

Мексиканският поппевец и композитор Армандо Мансанеро, чиито песни са изпълнявали звезди от ранга на Елвис Пресли и Франк Синатра, е починал от коронавирус, съобщи The Guardian, цитирани от Монитор.

85-годишният певец е бил диагностициран COVID-19 на 17 декември с , а на 22 декември е бил преведен в реанимация и поставен на апарат за изкуствено дишане. Въпреки усилията на лекарите, 6 дни по-късно той издъхнал.

В последно време Мансанеро е бил смятан за водещ автор в лекия жанр и един от най-успешните в комерсиално отношение композитори на Латинска Америка. Бил е президент на Мексиканското общество на композиторите, а през 2014 г. става носител на награда „Грами“ за цялостен принос в музиката.

Той е записал няколко десетки самостоятелни албуми и над 400 песни, които са станали популярни в изпълнението на други артисти. Сред тях се открояват имената на Андреа Бочели, Шърли Беси, Дион Уоруик, Пери Комо, Кристина Агилера и много още.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари