Днес Джъстин Тимбърлейк навършва 40 години

0
Всеки от албумите му се продава в над седем-милионен тираж по света, и той се утвърждава като един от най-успешните в комерсиалната музика творци
Всеки от албумите му се продава в над седем-милионен тираж по света, и той се утвърждава като един от най-успешните в комерсиалната музика творци

Джъстин Рандал Тимбърлейк e роден на  31 януари 1981 г.  

Джъстин Рандал Тимбърлейк (на английски: Justin Randall Timberlake) е американски поп и ритъм енд блус изпълнител и актьор, роден в Мемфис, щата Тенеси. Джъстин Тимбърлейк има спечелени 10 награди „Грами“, припомня pan.bg

Започва работата си в телевизията с роли в Star Search и The All-New Mickey Mouse Club, когато е едва дете. В края на 90-те, той става популярен като един от вокалистите и най-младия член на момчешката група Ен Синк, която отначало е финансирана от Лу Пърлман.

По време на една от паузите в групата, Тимбърлейк издава соловите студийни албуми Justified (2002) и FutureSex/LoveSounds (2006). От първия се извеждат хитовете Cry Me a River и Rock Your Body, а вторият дебютира на върха на Билборд 200 и продуцира номер едно синглите в Билборд Хот 200 SexyBack, My Love, и What Goes Around... Comes Around. Всеки от албумите му се продава в над седем-милионен тираж по света, и той се утвърждава като един от най-успешните в комерсиалната музика творци. От 2007 до 2012 г. Тимбърлейк се фокусира върху актьорската си работа, като на практика зарязва музикалната си кариера. Той получава роли във филмите Социалната мрежа, Bad Teacher, In Time и Friends with Benefits.

Кариера

Започва кариерата си още на 9 години, когато пее в небезизвестния тогава клуб за млади таланти „Mickey Mouse“ заедно с Бритни Спиърс и Кристина Агилера. По – късно става известен като фронтмен на момчешката поп група Ен Синк (N'Sync) (1995 – 2002).

През 2002 издава първия си соло албум Justified, а през 2006 г. втори албум, наречен FutureSex/LoveSounds. Със синглите „SexyBack“, „My Love“ и „What Goes Around.../...Comes Around“ този втори албум достига върха на американските класации. Продуциран е от Тимбаленд и само в САЩ са продадени над 4 милиона копия, което го прави четворно платинен и най-продаван албум на Sony BMG за 2006. Номиниран е за 4 Грами награди през 2007 и печели 2 – „Най-добра денс песен“ за „SexyBack“ и най-добър рап дует за „My Love“.

През 2008 излиза сингълът „4 Minutes“, също продуциран и написан от Тимбаленд, където пее в дует с Мадона. Песента става дебютен сингъл за албума на певицата Hard Candy.

Освен певец, Джъстин е актьор и водещ на много телевизионни програми. През 2006 е водещ на Европейските награди на MTV. Същата година участва с главна роля във филма Alpha Dog. През 2008 играе в комедията „Любовен гуру“, където си партнира с Майк Майерс и Джесика Алба. Озвучава трета и четвърта част на Шрек (Арти Пендрагон). Продължава кариерата си през 2011 във филмите „Bad Teacher“, „Friends with benefits“ и „In time“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари