Костадин Ангелов: Трябва да кажем ясно, че Русия е агресор

0
За огромно съжаление в най-тежките времена ние имаме най-слабото и най-нерешителното правителство
За огромно съжаление в най-тежките времена ние имаме най-слабото и най-нерешителното правителство Снимка: bTV

Ние сме убедени евроатлантици, ние сме съюзници в НАТО и когато има опасност за демокрацията и свободата на хората, това трябва да бъде изразено много публично.

Както е казано в едно стихотворение - дорде е мъничка змията, да ѝ строшим главата, заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по повод предложението на партията България да се включи в общите усилия и да предостави военна помощ на Украйна.

"Трябва да кажем ясно, че Русия е агресор и това, че Украйна се бори за свободата и демокрацията, е една обща война на демократичния свят срещу агресора, добави той.

За огромно съжаление в най-тежките времена ние имаме най-слабото и най-нерешителното правителство, което се страхува да изрази ясна позиция, която не е подкрепена и от коалиционните партньори. В момента с управляващата коалиция се извършва експеримент, който ще струва много скъпо на българските граждани. Тази коалиция вече не се харесва на никого", каза проф. Ангелов.

По думите му специалните служби трябва да проверят фирмата, с която правителството сключи меморандум за над 1 млрд. долара.

Такава национално отговорна позиция липсва. Защо беше отхвърлено предложението ни за създаване на парламентарна комисия по случая – нещо се крие ли, попита депутатът от ГЕРБ.

Тази политическа конфигурация дойде със заявка за връщане на парламентаризма, в парламента щеше да се решава всичко. Оказа се, че нищо не се решава в парламента, а се оказа, че решава в нечий кабинет. Нито има парламентаризъм, нито има прозрачност. А тези хора бяха избрани за това. Оказа се, че те преследват някакви корпоративни интереси, които в крайна сметка ще бъдат платени от българските граждани, подчерта проф. Костадин Ангелов.

Според бившия здравен министър правителството не е направило нищо за управление на пандемията от COVID-19. Той предупреди, че тъй като нивото на ваксинация у нас е много ниско, около 30%, има вероятност пандемията "да ни удари шамар".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    3
    Нели КОЛЕВА
    Този г-н май помни избирателно-всички помним,че с едно обаждане Б.Б.нареждаше как да гласуват от ГЕРБ в парламента,нареждаше на кого да се отпускат финанси,говореше с тон,нетърпящ възражение.Аз съм за хуманитарна помощ,но не и военна.Много държави правят достатъчни оръжейни доставки,нека правителството не се поддава на натиска.
  • 12
    2
    Пфу!
    А ти пък си лайно!
  • 9
    1
    Ей чуждонадупев
    Ти пък пишман доктор откъде си сигурен, че българите са убедени евроатлантици??? Май само тези от вас подлогите дето само на вас ви дават право по медиите - дтотина души платени соросоиди от американското посолство...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари