Костадин Ангелов: Когато имаш 6 милиона население, не ти трябват 36 милиона дози ваксина

2
Някои от нас платиха много висока лична цена - страхът беше в основата на голяма част от решенията, обясни бившият здравен министър по повод пандемията от коронавирус
Някои от нас платиха много висока лична цена - страхът беше в основата на голяма част от решенията, обясни бившият здравен министър по повод пандемията от коронавирус

Някои от нас платиха много висока лична цена - страхът беше в основата на голяма част от решенията, обясни бившият здравен министър по повод пандемията от коронавирус

„Някои от нас платиха много висока лична цена. Научихме и много. Сега имаме много повече отговори. Страхът беше в основата на голяма част от решенията”. Това заяви в ефира на NOVA бившият здравен министър Костадин Ангелов по повод две години от обявяването на извънредното положение в България - 13 март 2020 година, заради пандемията от коронавирус.

Той изтъкна своя спор с една от фармацевтичните компании и обвинението, че те не спазват договореностите за доставяне на ваксини срещу COVID-19. „В началото бяха определени 35 - 36 млн. дози ваксини за България. Моят екип направихме всичко възможно, за да намалим това количество до към 12 - 13 дози”, каза Ангелов и увери, че тогава страната ни е защитила и медицинския, и гражданския интерес на българите.

„Когато имаш 6 млн. население, не ти трябват 36 млн. дози ваксина, каза бившият здравен министър. "На 27 декември 2020 година в страната ни пристигна първата ваксина", припомни той. Ангелов добави, че негов наследник в здравното министерство е изразил съмнение в качеството на ваксините.

„Първият медицински хеликоптер ще дойде през декември. Има подписани документи”, заяви Костадин Ангелов.

За детската болница той обясни, че политическите му опоненти са подписали договор с фирма, която да търси терени, да ги намери и да прави концепция за детска болница. „Оказа се, че тази фирма нищо не е направила за този период, нямаме крачка напредък”, заяви Ангелов. „България не може да се управлява през Fасеbоок, нито с лозунги”, допълни той.

Относно липсата на определен медикамент за диабетици, той заяви, че няма гаранция, че това лекарство ще отиде при диабетици, вместо в центровете за отслабване.

По думите на Ангелов, ако се запазят нивата на разходите, нормативно гласувани в предишния парламент, бюджетният дефицит ще бъде над 6%. Ако трябва дефицитът да е 3%, ще има рязане на разходи в сектор здравеопазване, култура и др. сектори, обясни той и допълни, че със страх очаква да има милиарди нов дълг.

Относно предложението за увеличение на здравната вноска, както и на таксата за посещение при лекар, бившият здравен министър обяви: „Какво като увеличим здравната вноска”. Той обясни, че предишните управляващи са предоставили 300 млн. лева за доболничната помощ, но това не се е отразило на здравето на българите. „Проблемът е организационен, да, и финансов”, каза бившият здравен министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    4
    до помнещата
    А помниш ли, че тази "война" се "водеше" срещу всички хора на цялата планета без изключение? :D Баси дебилните същества живеят на тази територия. Помнела, че някакви мекерета повели война срещу България :D Сякаш никъде другаде по света не бяха наложени много по-драстични мерки. Помниш ли Китай? Помниш ли, че там с месеци изобщо не можеше да си показват носът извън дома? И там разни мекерета ли поведоха война срещу себе си? Така като ти чета коментара няма начин да не си гласоподавател на вГъзраждане, със сериозно умствено изоставане и психични отклонения като лидера си. Помниш ли, че вГъзраждане бяха против ковид ваксините? Помниш ли, че половината им партия се оказаха ваксинирани с "експериментална течност"? Помниш ли ето този цитат излъчен по националните телевизии: "докато нямам опрян пистолет в челото, няма да се ваксинирам" каза ваксинирания с "Янсен" - Николай Дренчев от вГъзраждане?
  • -7
    3
    Песимист
    На Коце май мноооого му се иска за се върне във власта и да оправи нещата....
  • 12
    2
    Мамка ви!
    Вчера се навършиха 3 години от обявяването на открита война срещу българския народ. Преди това пак бяхме във война, но беше хибридна, по-прикрита - почти невидим систематичен геноцид. На този ден преди 3 години обаче изпратиха на фронтовата линия шепа продажни мекерета, които започнаха открити военни действия срещу нас, българските граждани - отнеха ни хляба, поставиха ни под домашен арест без съд и присъда и платиха на еничарите си да тормозят, тероризират и глобяват всеки, който не се подчинява на наложения диктат. Минаха 3 години, занимаваха ни с какво ли не през тях - бойчета, кирчета, кокорчета, бежанци, специални военни операции... Но аз помня. Като слон помня. 🔴 Помня как хората уринираха по мантинелите, защото трябваше да стоят с часове пред КПП-тата, за да се приберат у дома си. 🔴 Помня как децата пищяха неистово, заключени зад високите бетонни парапети на терасите, защото не се бяха родили кучета и нямаше как родителите да ги изведат навън (там витаеше вир0$сът, но не нападаше хора с домашни любимци, само хора с деца). 🔴 Помня как спирахме да вършим човешките си нужди по пътя, защото тоалетните по бензиностанциите бяха запечатани (и там витаеше вирусът; по касите не витаеше обаче, можеше да си платиш свободно). 🔴 Помня как глобиха една баба, защото приседнала на пейка в Южния парк след земетресението (и по пейките ходеше пустият му вирус, но не по тези в градския транспорт - само по тези в парка). 🔴 Помня как бяха облепили в черно бутоните на пешеходните светофари в София (вирусът много се лепеше по пешеходни светофари, но явно бягаше от черни лепенки). 🔴 Помня как една жена плачеше и молеше полицаите на КПП-то да я пуснат, защото майка й е сама и ще умре не от вируса, а от това, че няма кой да и занесе лекарства (не я пуснаха - важното беше бабата да не умре от вируса; от всяка друга болест можеше да си умира на воля). 🔴 Помня как хора останаха без работа и доходи, но нямаше кой да им помогне - парите отиваха за никому ненужни тестове за сополи, за облепяне на светофари, за хладилни камиони, пренасящи съмнителни течности и брандирани с лого на известна марка кренвирши. 🔴 Помня как българският трибагреник - нашето гордо знаме, което никога не е пленявано в бой - падна в плен на политиците, които си бършеха сополите и плюнките в него (снимка 1). 🔴 Помня как умираха хора на стълбите пред болниците, защото нямаше кой да ги лекува - лекарите бяха заети да издирват болни от модерната настинка, защото за нея им даваха пари; за другите болни - не. 🔴 Помня как учители унижаваха деца като отказаха да им преподават, защото децата не са се изхрачили на входа на училището. Помня. Всичко помня. И никога няма да забравя, нито да простя! Всички, които участвахте и участвате в тази война - трижди проклети да сте!!! Проклинам ви като човек, като българка, като жена и като майка. И съм сигурна, че няма да ви подмине - майчините клетви винаги застигнат, да знаете!
  • 15
    1
    мм
    а не ти трябват трябват дори 3 пъти повече нали комисионите си вървят а че ще се хвърлят не е проблем!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари