Корнелия Нинова: Готови сме да положим усилия за работещ парламент

0
На консултация при президента се явиха и представители на БСП - Корнелия Нинова, Георги Свиленски и Атанас Зафиров
На консултация при президента се явиха и представители на БСП - Корнелия Нинова, Георги Свиленски и Атанас Зафиров

На консултация при президента се явиха и представители на БСП - Корнелия Нинова, Георги Свиленски и Атанас Зафиров

Председателят на партията Корнелия Нинова заяви, че те са готови да започнат преговори с досегашните си партньори за съставяне на нов кабинет, но категорично каза, че няма да преговарят с ГЕРБ и ДПС.

“В последните  6 месеца опитахме предизвикателства на няколко кризи на гърба си. Положихме усилия да преведем страната и народа през тежките зимни месеци. Това правителство оставя България финансово стабилна и с рекорден ръст от 20% в индустриалното производство, което ни поставя на първо място в ЕС за пръв път”, каза Нинова.

“Декларираме нашата готовност, ако решите третият мандат да бъде връчен на БСП, да положим усилия да проведем разговори с колегите, за да гарантираме работещ парламент и с стабилно правителство”, заяви тя. 

От БСП обаче поставиха и условия - основата на разговорите да бъде на програмата, която са изработили съвместно с ПП и ДБ. 

В нея са заложени три приоритета, на които от БСП ще държат да бъдат изпълнени. Това са социалната политика, стабилна икономика и “безкомпромисна борба с модела на управление на ГЕРБ и Бойко Борисов”.

“Ние водим тази борба вече шеста година и смятаме, че тя трябва да продължи”,  заяви председателят на БСП.

На въпрос на президента какъв състав на Министерски съвет биха предпочели - политически или експертен, Нинова каза: “Предпочитаме политически пред експертен кабинет, защото това означава ясно носене на политическа отговорност. Чакат ни сериозни изпитания през есента и зимата”

Тя каза още, че премиерът трябва да бъде от най-голямата политическа сила - ”Продължаваме Промяната”, “защото така е редно. Това е демокрация!”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    colibri
    Роз.костюмче не спира с хвалбите от вчера. Този индустриален ръст е най-вече от работата на военните заводи, много от които работят на трисменен режим. Ако тези предприятия минат на 4-сменен режим,цифрите на разстежа ще са още по-впечатляващи. :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари