Корнелия Нинова: Днес взривихме всичко и нанесохме тежък удар по демокрацията

1
Ще търсим всякакви решения, включително и идеята за ротационен председател на НС
Ще търсим всякакви решения, включително и идеята за ротационен председател на НС Снимка: БГНЕС

Ще търсим всякакви решения, включително и идеята за ротационен председател на НС

"В последните часове се раждат доста екзотични идеи. Днешният ден беше ужасен и нанесохме тежък удар на демокрацията, а в същото време наляхме вода в мелницата на тези, които говорят и искат край на многопартийната система и еднолично управление".

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ, цитирана от Novini.bg, лидерът на БСП Корнелия Нинова, която коментира безпрецедентната ситуация около избора на председател на Народното събрание.

"В понеделник говорихме културно и спокойно с ГЕРБ, "Продължаваме промяната" и ДПС, а днес изведнъж всичко се взриви. Ние се готвехме за някаква реална работа и изведнъж се случи тази тягостна ситуация в парламента. Утре се събираме в 9:15 часа на председателски съвет и вярвам, че ще намерим изход от тази политическа криза. Ще търсим всякакви решения, включително и идеята за ротационен председател на НС", разкри тя.

"Категорични сме, че няма да подкрепим износа на оръжие за Украйна, защото това ни прави участник във войната. Подкрепяме украинските бежанци и ще продължим да го правим, но не и да предоставим оръжие на Киев. След днешния ден не мисля, че ще успее да се формира мнозинство за едно стабилно правителство. Дори и да се състави някакво правителство, то ще е под риск от ежедневни блокажи", каза още Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари