Корнелия Нинова: Бюджетът е антисоциален, лобистки, рисков и несигурен

1
БСП няма да подкрепят предложенията за конституционна реформа
БСП няма да подкрепят предложенията за конституционна реформа Снимка: bTV

БСП няма да подкрепят предложенията за конституционна реформа

Готвеният бюджет е антисоциален, лобистки, рисков и несигурен за изпълнение. Това заяви Корнелия Нинова в „Лице в лице“ по bTV. По думите ѝ няма да се удържи дефицитът от 3%.

Няма да влязат парите от плана за възстановяване и устойчивост. Това означава по-голям дефицит. Антисоциален е, защото отхвърлиха всичко. Доходите са замразени, цените растат. Това е антисоциален бюджет“, каза Нинова.

Тя коментира, че от БСП са гласували против предложението заплатите във фирми с над 100 служители да превеждат заплатите само по банков път.

Такива преводи означават нови такси върху работодатели и работници, в полза на банките“, каза Нинова.

Лидерът на левицата уточни, че предложението за махането на таксите в тези случай е дошло именно от БСП.

Аз го предложих. Асен Василев стана и от трибуната обяви – Да, съгласен съм, отиваме да правим текст. Надявам се като се върна в зала този текст да е внесен, защото това е в полза на хората“, каза Нинова.

Относно готвените промени, част от съдебната реформа, Нинова коментира, че от БСП няма да подкрепят предложенията такива, каквито са в момента.

Ако управляващите искат сериозен разговор – да, готови сме. Но в този вид, не“, каза лидерът на левицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари