Концерт на хор "Св. Георги Победоносец" във Варна

0
Хористите се включиха в съпътстващата програма на конкурса, като поздравиха своите приятели от хора на варненските учители
Хористите се включиха в съпътстващата програма на конкурса, като поздравиха своите приятели от хора на варненските учители

Детско-младежки хор „Св. Георги Победоносец” към Общински младежки дом взе участие в съпътстващите събития на 28-то издание на Международен майски хоров конкурс „Проф. Г. Димитров”.

Той се провежда едновременно в Италия, Унгария, Франция, България, Словения и Испания. Домакините от българска страна този път бяха от Варна.

Хористите се включиха в съпътстващата програма на конкурса, като поздравиха своите приятели от хора на варненските учители „АРС Музика” по случай 65-та годишнина от създаването на хора.

Концертът се състоя на 15 май в художествената галерия „Борис Георгиев” във Варна. Реакцията на публиката накара младежите да излязат на бис, а представители на варненската опера споделиха, че отдавна не са чували такова интелигентно музициране.

Бяха отправени поздравления и към диригента на хора – г-жа Мина Влайкова, за нежната и благородна звучност на възпитаниците й, както и за подбраните красиви музикални произведения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари