Хор "Свети Георги Победоносец" се завърна със сребърен медал от конкурс в Чехия

0

Русенските хористи изнесоха два концерта с българска и европейска музика

Хор "Свети Георги Победоносец" към Общинския младежки дом с диригент Мина Влайкова се завърна със сребърен медал от своето участие в конкурса "Musica Orbis Prague Festival" 2023. Надпреварата се проведе в Прага, Чехия, където русенските изпълнители бяха отличени в категория „Фолклор’’. В конкурса участваха артисти от Чехия, Словакия, Полша, Италия и САЩ.

Хор „Св. Георги Победоносец” изнесе два концерта с българска и европейска музика. Русенските изпълнители изпяха "Милост мира" от Добри Христов в катедралата ,,Св. Витус" по време на неделната меса. Произведението бе избрано от ортодоксалния репертоар на хора от органиста на църквата, съобщиха от Община Русе.

Фестивалът е насочен към аматьорски симфонични оркестри, смесени и еднородни хорове от цял свят. Има състезателен, несъстезателен и концертен характер, като организаторите се стремят да култивират приятелска, подкрепяща и вдъхновяваща атмосфера.

По време на престоя си в чешката столица хористите се срещнаха и с кмета на Прага Бохуслав Свобода. Връчен бе поздравителен адрес и подарък от името на кмета на община Русе Пенчо Милков.

Участието на "Свети Георги Победоносец" се осъществява и с финансовата подкрепа на Общинската фондация "Русе – град на свободния дух" и спонсори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари