Концерт и заря закриха празненствата в Две могили

0
За доброто настроение се погрижиха Невена Цонева и Краси Радков
За доброто настроение се погрижиха Невена Цонева и Краси Радков Видео: КИС 13

С тържествена заря завърши празникът на Две могили.

Цяла седмица културният календар на Общината беше изпълнен със събития. Проведоха се детски спортни състезания, фолклорният спектакъл "На мегдана", филмов маратон, автомобилно рали и водосвет за светите братя Кирил и Методий.

Кулминацията на празника на Две могили започна с турнир по прескачане на препятствия с коне, който се проведе на стадион "Филип Тотю". Събитието бе организирано от Община Две могили и клуб по конен спорт "Истър". В състезанието взеха участие 30 жокеи с конете си от цяла България. Имаше 3 изпитания, след всяко от които се провеждаше награждаване от кмета Божидар Борисов и заместник-областния управител на Русе Свилен Иванов. Последното надскачане беше за купата на кмета, в което препятствието стигна височина 1,80 м. Излъчиха се трима победители. Събитието събра многобройна публика, като участниците бяха изключително доволни от предоставения терен и кмета обяви, че ще се провежда турнир ежегодно, за да могат по този начин да се привлекат инвестиции в града, разказва Кис 13.

Празникът на Две могили продължи вечерта с концерт в Летния театър. На тържеството присъстваха и делегации от побратимените на Две могили градове от Румъния, Молдова, Украйна и Полша. Кметът Божидар Борисов отбеляза, че се надява Две могили да се превърне в още по-привлекателно място за живот, като за това е необходимо усилията на всички да бъдат насочени към привличането на повече млади хора, създаването на училища и детски градини и към подобряване на бизнес климата, за да има и повече работни места.

За доброто настроение на всички се погрижиха Невена Цонева и Краси Радков, които изпяха едни от най-обичаните си песни, както и балерините от балет "Магаданс".

Вечерта завърши с празнична заря.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари