Конкурентът на "Туитър" регистрира 100 милиона потребители за пет дни

0
Threads счупи рекорда на изкуствения интелект ChatGTP за най-бързо набиращо потребители приложение
Threads счупи рекорда на изкуствения интелект ChatGTP за най-бързо набиращо потребители приложение Снимка: Stefani Reynolds/AFP

Threads счупи рекорда на изкуствения интелект ChatGTP за най-бързо набиращо потребители приложение

Приложението "Тредс" (Threads), пуснато от "Инстаграм" като конкурент на "Туитър" (Twitter), регистрира повече от 100 милиона потребители за по-малко от пет дни, съобщиха уебсайтове за проследяване на данни в понеделник (10 юли).

Това счупи рекорда на изкуствения интелект "ЧатДжиТиПи" (ChatGTP) за най-бързо набиращо потребители приложение, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

На "ЧатДжиТиПи" му отне два месеца, за да достигне границата от 100 милиона потребители, а на приложението за споделяне на видео съдържание "ТикТок" (TikTok) му бяха необходими девет месеца, за да достигне тази граница след пускането си на пазара си през 2010 година.

"Тредс" беше пуснато в магазините за приложения на "Епъл" (Apple) и "Андроид" (Android) в 100 държави късно в сряда. То още не е налично в Европа, тъй като от компанията майка "Мета" (Meta) не са сигурни как да се ориентират в законодателството на Европейския съюз за поверителността на данните.

Смята се, че "Туитър" има около 200 милиона редовни потребители, но мрежата за микроблогове претърпя многократни технически проблеми, откакто Илон Мъск купи платформата миналата година и уволни хиляди служители.

Мъск, който е собственик на "Тесла" (Tesla) и "Спейс Хикс" (SpaceX), отблъсна много потребители и като въведе такси за услуги, които преди това бяха безплатни и разреши повторния достъп на блокирани акаунти.

Появиха се няколко конкуренти на "Туитър", но повечето са нишови платформи без потенциал да се разраснат в необходимия мащаб, за да детронират платформата.

За "Тредс" е по-лесно привлича потребители, защото е свързан с "Инстаграм", който има повече от 1 милиард редовни акаунта.

Услугата за проследяване на данни "Куивър куантитатив" (Quiver Quantitative) съобщи, че приложението е преминало прага от 100 милиона потребители в 7 сутринта днес.

Други уебсайтове, използващи преброяване на "значките", получени от потребители на "Инстаграм", които са изтеглили "Тредс", смятат, че прагът е бил постигнат по-рано.

Мъск заплаши на съди "Мета" за кражба на търговски тайни и интелектуална собственост, твърдения, отхвърлени от компанията, която също така притежава "Фейсбук" (Facebook) и "УатсАп"(WhatsApp).

Мъск е в съперничество с шефа на "Мета", Марк Зукърбърг, като неотдавна двамата мъже се извикаха един друг на битка в клетка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    голяма работа
    Threads използва Instagram акаунт, нормално е тея, които вече имат Instagram акаунт просто да си създадат профил и в Threads, не е като да ги карат да се регистрират от нулата.. Нищо важно не е това и не е новина, само раздуване на въздух под налягане.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари