Конференция в подкрепа на младежите с аутизъм се провежда в Русе

1
Събитието ще се състои на 21 юли
Събитието ще се състои на 21 юли

Конференция в подкрепа на младежите с аутизъм се провежда в Русе

Русенска търговско-индустриална камара организира конференция на тема „Подкрепа за младежи с аутизъм за придобиване на самостоятелност“, която ще се проведе на 21 юли 2022г. от 16:00ч. в х-л „Дунав Плаза“ (конферентна зала, партер).

Социалното взаимодействие и адаптирането към околния свят са основните предизвикателства, с които младежите с аутизъм се сблъскват ежедневно. Интеграцията в училище, взаимодействието със съученици и учители, воденето на самостоятелен начин на живот, както и намирането на работа са трудности, които могат да бъдат разрешени единствено и само чрез много старание и грижи от семейство или специалист.

По време на конференцията, гост-лекторите ще представят различни начини и инициативи за справяне с тези проблеми, и как различните институции могат да си сътрудничат за да подкрепят младежите с аутизъм и техните родители в борбата за придобиване на самостоятелност на техните деца.

Събитието е с отворен достъп и се реализира в рамките на проект „ACTIvE: Подкрепа за младежи с аутизъм за придобиване на самостоятелност“, финансиран от програма Еразъм+ на ЕС.

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО

16:00ч. – 16:30ч. | Подкрепа за младежи с аутизъм за придобиване на самостоятелност: Откриване и представяне на проект ACTIvE [Ирена Иванова, Русенска търговско-индустриална камара]

16:30ч. – 17:00ч. | Ролята на родителите на деца с аутизъм за тяхната социализация [Пламен Радев, Сдружение „Равенство за различните“]

17:00ч. – 17:30ч. | Мотивирано включване на деца с аутизъм в училищната среда [Ана Анчева, Сдружение „Дете и пространство“]

17:30ч. – 17:55ч. | Образователно включване на децата аутисти чрез реализиране на модел „Помощник на учителя“ в Община Русе [Кристина Борисова, Лео Клуб Омега Русе]

17:55ч. – 18:00ч. | Закриване на събитието

Линк към събитието във Фейсбук може да бъде намерен тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари