Компания прави „отлежало“ уиски само за ден

2
Освен уиски от компанията забъркват по поръчка на своите клиенти още ром, текила и бренди
Освен уиски от компанията забъркват по поръчка на своите клиенти още ром, текила и бренди

Забъркват по поръчка на своите клиенти също и ром, текила и бренди

Само за 24 часа може да се произведе отлежало уиски, което дори специалист да не може да отличи от алкохол, наистина ферментирал и почивал между 5 и 30 години в дъбови бъчви. За да го докаже, стартиращата компания Bespoken Spirits е успяла да привлече инвестиции на стойност 2,6 милиона щатски долара.

Съоснователите в американската компания Стю Аарон и учен Мартин Янушек твърдят, че използват технология, чрез която само за дни могат да подобрят аромата, вкуса и цвета на уискито и да го превърнат от току-що създаде алкохол в „отлежало“ класно питие, пише в. Труд.

От компанията твърдят, че чрез новата си технологии ще могат да произвеждат уиски според вкуса на клиента с поръчани от него характеристики, а ще спестят загубата от 10 на сто от количеството, което средно се изпарява при отлежаване на уискито, направено по традиционна технология.

Освен уиски от компанията забъркват по поръчка на своите клиенти още ром, текила и бренди. При това с част от тези напитки създателите на фирмата вече са спечелили и десетки награди от международни изложения за спиртни напитки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари