Компании в Румъния заливат с бонуси служителите си

0
Ползите, които компаниите предлагат за лоялността на своите служители, са все по-разнообразни
Ползите, които компаниите предлагат за лоялността на своите служители, са все по-разнообразни Снимка: iStock

Заплатите и условията на труд не са единственият въпрос, който работодателите и служителите преговарят по време на интервю за работа днес.

На фона на нарастващия недостиг на специалисти, ползите, които компаниите в Румъния предлагат за лоялността на своите служители, са все по-разнообразни, пишат местни медии.

Ваучери за храна, медицинска застраховка в частни клиники, фирмен телефон или служебен автомобил вече не са достатъчни, за да привлекат и задържат най-добрите служители в Румъния. Започвайки с нетрадиционни офис пространства и тематични дни в офиса и продължавайки с платени професионални курсове, бонуси за ефективност и тийм билдинг в чужбина, компаниите се стремят да предлагат пакети от стимули за служителите си, уточнява news.bg.

Последните могат да се възползват от безплатни абонаменти за спортни, масажни или спа центрове. Посещението на плувен басейн и сауна също се радва на интерес сред работещите в Румъния.

В други случаи фирмите плащат курсове за хобита на своите служители като дизайн, живопис или актьорско майсторство.

Някои компании спонсорират своя персонал за участие в състезания като корпоративни тенис или футболни турнири, яхтинг състезания по Черноморието и други спортни прояви.

Не трябва да се забравят и допълнителни ваучери за храна и пазаруване, които се раздават на служителите.

Много компании в Румъния днес са изправени пред кризата на пазара на труда и недостиг на специалисти. Затова само тези, които желаят да предлагат щедри и разнообразни бонуси имат потенциал за растеж.

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари