Комбинация от билки възстановява организма след вируси

14
Хората трябва да проумеят, че с малко усилие – като здравословен начин на живот и употреба на природни продукти, те могат да се предпазят от почти всяко заболяване
Хората трябва да проумеят, че с малко усилие – като здравословен начин на живот и употреба на природни продукти, те могат да се предпазят от почти всяко заболяване Снимка: Фейсбук

Модерният ни начин на живот ни е отдалечил от живителната сила на природата

Хората трябва да се завърнат към природата. Да проумеят, че с малко усилие – като здравословен начин на живот и употреба на природни продукти, те могат да се предпазят от почти всяко заболяване и да не допуснат то да се хронифицира.

Мария Толева е помогнала на десетки русенци да оздравеят напълно след прекарана вирусна инфекция. А след началото на пандемията от КОВИД-19 в малката ѝ дрогерия буквално се стича половината град, за билки, тинктури и хранителни добавки.

Мария е от онези фини жени, които само с един поглед и две думи, преценява подходящият продукт, за съответния здравословен проблем. Тя е една ходеща енциклопедия за билките от цял свят, които не просто умело съчетава, но и прилага в комбинация с тинктури, хранителни добавки и други натурални източници. Познанията ѝ впечатляват французина от български произход и лектор в Сорбоната – д-р Жан-Люк Абаджиев, който я прави своя частна ученичка. Така Мария Толева става хабилитиран специалист по приложения в медицината на биологично активни вещества, извлечени от природни източници, етерични масла и лечебна козметика.

Целта на работата ѝ е не просто да помага на хората в укрепването на тяхното здраве, а преди всичко да популяризира естествената сила на природата. В социалната мрежа тя често публикува актуална информация за това как и по какъв начин да се чувстваме здрави, по-активни и пълноценни.

Мария казва, че в момента непрекъснато валят въпроси за това как да се възстановят хората след прекарана вирусна инфекция.

„Когато се разболеят от вирусна инфекция, включително и КОВИД-19, хората приемат много и различни препарати, които натоварват изключително много организма. Те се чувстват не просто уморени, а истински изтощени. Обяснението за това специфично състояние е, че тялото е неминуемо интоксикирано от приема на медикаменти по време на лечението. Често се налага да пият по три антибиотика, заедно с други придружаващи лекарства. Това оставя своите следи върху общото състояние на тялото и хората се чувстват просто безпомощни.“ , обяснява Толева.

Препоръките ѝ включват грижа на две нива – първо да се успокои нервната система след преживения стрес и след това да се премине към укрепване на организма.

„Хората трябва да знаят, че не са нелечимо болни, че най-страшната фаза на болестта е преминала. Стресът отнема съпротивителните сили, затова първо трябва да се справим с него. Препоръчвам растението грифония. От него се извлича аминокиселина, която възстановява блокираната епифиза – жлезата, която произвежда „хормоните на щастието“. След приема на екстрактът от грифония, или извлечената от нея аминокиселина, организмът се успокоява и вече можем да пристъпим към въздействие върху тялото. Всички знаят, че витамините Д и С са важни в укрепването на съпротивителните сили. Но за да се възвърнат вкуса и обонянието трябва да пречистим организма от натрупаните вредни вещества в него. Това може да стане с натурални препарати, но според индивидуалния здравен статус на всеки.

Белият трън детоксикира организма чрез черния дроб. Артишокът е чудесен диуретик, който при съчетание с хвойната и глухарчетата има мощен детокс ефект . За истинското възстановяване обаче съществена роля може да има спирулината. Това водорасло има много микроелементи, които осигуряват енергия и сила, фантастичен тонус за организма. Високото съдържание на хлорофил / природен аналог на хемоглобина/ засилва кръвообръщението и съответно осигурява достатъчно кислород за работа на мозъка. Така съвсем естествено работата на органите и цялото тяло възвръщат енергията си.

„Моята фирма „Херба Вита“ е производител на една много подходяща тинктура за възстановяване на организма след боледуване или нервно и физическо изтощение. Тя съдържа няколко ценни билки от различни краища на света, т.е. събрала съм познанията на народите в тази билкова смес. В нея се съдържат „Бабини зъби“ за засилване на кръвообръщението, ашваганда – адаптоген, който подпомага организма да се адаптира към извънредна ситуация като вирус, бактерия или токсини. Добавям също мурсалски чай за здраве и дълголетие. Още – магарешки трън, за чудесен детоксикиращ ефект и коприва, която е пълна за така необходимия на всички хлорофил.

Ето как едно добро съчетание от билки може да помогне на човек да се възстанови от болестното състояние и отново да има сили и енергия за живот.

Много често след КОВИД-19 остават хронични кашлици и секрети в белите дробове. В такъв случай е добре да се приема една изключително добра тинктура – Бронхо Херб. В нея има комбинация от билки и клеева тинктура. Тя не просто укрепва имунитета, но акцентът ѝ е насочен към горните дихателни пътища и пречиства бронхите. Аз я препоръчвам, тъй като тя съдържа много добре подбрани билки, полезни за горните дихателни пътища – мащерка, риган, прополис, борови връхчета, мурсалски чай и цвят от бъз. Не помага, ако кашлицата е в следствие на алергия, обаче!

Винаги съм казвала, че няма по-добър лечител от природата, освен ако заболяването вече не е в остър стадий. Затова трябва да се възползваме навреме от природните продукти, да забравим за самолечението и да не пренебрегваме, дори и незначителните неразположения и симптоми. От моите клиенти изисквам точно поставена диагноза и изследвания, за да мога да препоръчам най-подходящия продукт. Имат възможността да не купуват цели опаковки, за да се проследи ефекта на продуктите и когато подобрението е очевидно те могат да прекратят приема или да преминем към профилактика.

Идеята е хората да се завърнат към природата, към естествените ни корени. Да проумеят, че с малко усилие – като здравословен начин на живот и употреба на природни продукти, те могат да се предпазят от почти всяко заболяване и да не допуснат то да се хронифицира. Просто модерният ни начин на живот ни е отдалечил живителната сила на природата“, категорична е русенката Мария Толева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари