Колко време се варят кестените?

7
Има трик преди да ги сложите в тенджерата
Има трик преди да ги сложите в тенджерата

Има трик преди да ги сложите в тенджерата

Кестените се варят много лесно, но за преди да ги сложите във водата, трябва да нацепите кожата им на кръст с нож. Така те ще се обелят много по-лесно.

Може да ги сварите на пара, в тенджера под налягане или в тенджера с вряща вода. Друга хитринка, която ще ви помогне да ги обелите по-лесно е като във водата добавите малко олио, споделя Gotvach.bg.

Времето за варене на кестените зависи всъщност от конкретната рецепта, но най-често е около 15 минути от момента на завирането на водата. 15 минути обаче се варят само прясно набраните кестени – на по-старите може да са необходими и повече от 30 минути.

Ще познаете, че кестените са сварени, щом видите, че кожата им (там където е сцепена) започне да се отваря. Все пак е хубаво да ги пробвате, за да не стават изненади. Извадете горещите кестени от вода и ги обелете, след което може да ги вложите в рецептата, за която са ви необходими.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари