Колко ще струва антиваксърския скандал на Джокович?

0
Предполага се, че това може да отнеме спонсори от Ноле, които му носят годишна печалба от 30 милиона щатски долара
Предполага се, че това може да отнеме спонсори от Ноле, които му носят годишна печалба от 30 милиона щатски долара Снимка: Getty images

Експерти смятат, че компаниите не одобряват антиваксърската позиция на сърбина

Цялата драма около Новак Джокович може да има много по-сериозни последствия от очакваното, независимо дали той успее да играе на Откритото първенство на Австралия, пише Dir.bg

Дори той да бъде оправдан за действията си при влизането в Австралия, целият скандал ще нанесе огромни поражения върху спонсорските договори на световния №1 в тениса.

Според маркетинг експерта Марсел Кнбоил, много от компаниите, които спонсорират сърбина, следят внимателно ситуацията и са готови да се оттеглят от своите договори с тенисиста. Предполага се, че скандалът в Австралия може да отнеме спонсори от Ноле, които му носят годишна печалба от 30 милиона щатски долара.

Една от основните причини е отказът на Новак Джокович да се ваксинира, а след скандала в Австралия, милиони виждат в негово лице символ на антиваксърството. А компаниите, които финансират сърбина са такива, които непрестанно призовават своите клиенти да си поставят ваксина срещу коронавирус.

Въпросните спонсори няма да искат да бъдат свързвани с персона като Ноле, особено пък, ако се окаже, че сърбинът е фалшифицирал документа за преболедуване на коронавирус, само и само да влезе в Австралия.

Сред тези спонсори са компанията "Lacoste", който от години облича сърбина, компанията "Head", която го снабдява с ракети и други тенис приндлежности, както и "Asics", която обува световният №1 в тениса.

Към момента всяка една от тези компании запазва мълчание по случая, но редица финансови експерти смятат, че те категорично не одобряват цялата врява около Джокович.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари