Кола влезе под камион на булевард “Христо Ботев"

2
На булевард са се образували нагъвания на асфалта, които са предпоставка за инциденти
На булевард са се образували нагъвания на асфалта, които са предпоставка за инциденти

На булевард са се образували нагъвания на асфалта, които са предпоставка за инциденти

Лек автомобил катастрофира снощи на бул. “Христо Ботев“ в Русе, след като се заби в камион. Инцидентът е станал на светофара на кръстовището между бул. “Христо Ботев“ и булевард “Васил Левски“. Лекият автомобил „Голф“, управляван от жена с дете в колата, се е блъснал в спиращия на червен светофар товарен автомобил.

Пред очевидци водачката е разказала, че вниманието ѝ е било отвлечено за миг от детето на задната седалка. При удара са се отворили въздушните възглавници, като за късмет майката и детето не са пострадали сериозно. Жената единствено е получила ожулване на ръката.

Водачи, които пътуват постоянно по този участък, коментираха, че там са се образували нагъвания на асфалта, които са предпоставка за такъв инцидент и не изключват това да е една от причините за катастрофата.

Русе Медиа потърси становището на Община Русе, тъй като местната администрация има грижата за поддържане на пътя в частта му в града. Зам.-кметът по устройство на територията Магдалина Илиева обясни, че предстои да се извърши текущ ремонт на този участък със средства, осигурени по договор с АПИ.

Според Вероника Миланова, началник отдел „Инфраструктура и инвеститорски контрол“ предвид натовареното движение, основно от камиони, се получава слягане на асфалта. „Най-вероятно има слаба основа, но Община Русе не може да изпълнява ремонт в основата, тъй като влизаме в дефиницията на основен ремонт, което по споразумението с АПИ не е ангажимент на общината, а на държавата като собственик на пътя. Затова изпълняваме само текущи ремонти и поддръжка в участъците на републиканската пътна мрежа на територията на града“, обясни тя.

Само преди две години общината отново е правила текущ ремонт на същия участък. Сега предстои в началото на октомври да започне нов ремонт.

„Там правим само и единствено износоустойчив пласт и евентуално неплътна смес, т.нар. биндер. Това е заложено в ангажимента на общината. Използват се по-специални асфалтови смеси, тъй като това е по техническите спецификации, които са разработени от АПИ. Когато правим текущи ремонти по тези настилки, ние винаги съобразяваме какви са били предвидени в проектите, когато са изпълнявани тези републикански мрежи“, каза още Вероника Миланова. С подмяната на основата трябва да се ангажира АПИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    my name
    Пълен нихилизъм и безхаберие, целта е да се отчете ремонта навреме, а не да се реши проблема с пропаданията. Козметика. Асфалт върху меката основа.Защо да говорим с АПИ, нали си отчитаме ремонта отгоре...
  • 8
    4
    бах ти глупаците
    нагъванията на асфалта ....ахаххах.... тази селска пръчка няма нагъвания в мозъка .Все асфалта ви е виновен.То тогава всички на този сфетофар ще се забиват в предния спрял.
  • 10
    3
    Устройството зад волана
    „Голф“, управляван от жена ... се е блъснал в спиращия на червен светофар товарен автомобил" - това обяснява всичко. Скорост - несъобразено висока. Дистанция - не спазена. Разсеяност - " ... водачката е разказала, че вниманието ѝ е било отвлечено за миг от детето на задната седалка". Ами, ако там на пътното кръстовище в същото време пресичаше ПЕШЕХОДЕЦ - майка с дете в детска количка бъдат блъснати, тогава какво щеше да бъде оправданието на тая тъпа овца зад волана на голфа!?
  • 7
    2
    Пациент
    Това е новия облик на община стил панкар.
  • 8
    1
    345
    това дебелото е много гнусно, как може да живее със себе си изобщо?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари