Кола "лети" с 244 км/ч по Северната тангента в София

1
Камерите на тол системата засичат шофьори, които хвърчат с бясна скорост
Камерите на тол системата засичат шофьори, които хвърчат с бясна скорост Снимка: БГНЕС

Камерите на тол системата засичат шофьори, които хвърчат с бясна скорост

Камерите на тол системата по Северната тангента на София засичат нагли шофьори, които хвърчат с бясна скорост. Поредният печален рекорд е регистриран в петък - кола е профучала с безумните 244 км/час.

Както вече стана ясно, подчинената на Агенция "Пътна инфраструктура" електронна система за събиране на пътни такси скоро ще влезе в "боя" с джигитите на пътя, като подпомага пътната полиция в установяването и глобяването на нарушителите.

Тол системата разполага с електронни "очи" - 295 стационарни камери и още 50 мобилни, които следят преминаващите автомобили за неплатени винетки и тол такси, а занапред ще могат да контролират и скоростта.

Новата опция вече е тествана именно на Северната скоростна тангента на София, където в рамките на 2 часа са преминали 200 превозни средства и 45 (тоест всяко пето МПС) от тях са препускали с неразрешена скорост. Въпреки че "очите" на тол системата виждат нарушителите, все още не могат да генерират електронни глоби, тъй като формалности и технически процедури за довършване, а освен това ще се наложат и законови промени, предаде "Сега".

От АПИ и Националното тол управление смятат, че реалното свързване на тол камерите със съответната е-система на МВР ще е готово след няколко месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари