Който сее вятърничавост в политиката, жъне бурени

0
Без вероятно да си дава сметка Василева обори основната нападателно-защитна теза на Трифонов и компания за провала на собствените им действия по имитация на политика с елементи на революционност
Без вероятно да си дава сметка Василева обори основната нападателно-защитна теза на Трифонов и компания за провала на собствените им действия по имитация на политика с елементи на революционност Снимка: Фейсбук

С опит за прехвърляне на вината за върнатата поръчка ИТН опровергаха без да искат днес основната си защитно-нападателна теза

Това насипа днес Иво Инджев с своя БЛОГ. 

Виктория Василева, заместник-председател на парламентарната група на ИТН прочете днес смешка пред микрофони и камери на медиите от името на шоуто на Трифонов, с която обясни собственото решение на партията да върне поръчката за съставяне на правителство с несъвършенствата на всички останали участници в политическия процес, бойкотиран от гледна точка на елементарната политическа логика от сценарист-депутатите от трупата на Слави по неговата еднолична воля, винаги споделяна като собствена от служителите му.

Но не всичко беше смешно, макар че главният говорител на гологлавия, обръснал се солидарно с шефа си, намръщен както винаги и както началника си, се усмихна (единствено) на саркастичната реплика на Василева колко благодарна е ИТН на всички, които атакуват партията от всички страни.  Т.е. голям кеф изпитват, че постигнаха за рекордни срокове самоизолацията, която си изпроси конкурентът им от Банкя след повече от 10 години старание от негова страна.  

Дори и най-лековатото произвеждане на политически вятър от страна на ветропоказателите с най-добри показатели на последните парламентарни избори трябва да бъде внимателно изслушано. И без това е голяма рядкост да чуем мнението им, изразено пред публиката. А който сее вятърничавост в политика, жъне бурени.

Кое беше главното в тирадата на Василева, обкръжена от сценарист -депутатите в отсъствието на онзи, който ги изпратил да се покажат и да откажат да кажат и дума повече пред медиите от онова, което им е наредено?

Без вероятно да си дава сметка Василева обори основната нападателно-защитна теза на Трифонов и компания за провала на собствените им действия по имитация на политика с елементи на революционност  и претенция за откривателство на топлата политическа вода. Тази теза продължава да гласи, че им били искани постове и това провалило комуникацията. Каза го лично Трифонов, който се обърна кръчмарски поименно към Христо Иванов, вменявайки му подобна просия ( или “извиване на ръце”) с въпроса “ кой си ти бе, че да предлагаш” ( министри).

Е, днес Василева заяви, че “през цялото време са очаквали разговор” за постове онези, на които вмениха службогонство. ОЧАКВАЛИ, а не ИСКАЛИ! Иначе казано, да повторя, събеседниците на ИТН са имали някакви намерения, за каквито ги подозират от страна на болезнено мнителния си шеф и неговата свита.

Този “нюанс” може да изглежда дребен, но е поредно потвърждение кой лъже на едро в тази препирня.

Следва продължение на цялото това недоразумение…

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари