Който пие ракия и яде сланина – да му плащаме ли лечението?

1
Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на конференция
Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на конференция

„Този, който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни навици – трябва ли други да му плащат лечението. Това е първопричината да сме на първо место по брой инфаркти и инсулти.”

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на конференция „Власт, лекари, и пациенти – заедно в реформата”, съобщи БГНЕС.

Начинът, по който ние живеем ни носи инсулти и инфаркти. И личната дисциплина, подчерта Борисов и препоръча на родителите да не купуват по два сладоледа на децата си.

„Ние продължаваме тази практика да даваме пари, за да покажем, че здравеопазването е приоритет. Не е тайна за никого, че сладко се печели от лекарства”, подчерта премиерът като уточни, че подкрепя реформите в здравеопазването. 

Сега спестяваме 100 млн. лв., това показва че министърът работи в правилна посока. Премиерът увери, че здравният министър Петър Москов има пълната му подкрепа в провежданите реформи. Като цяло реформата е добра и има моята подкрепа, каза Борисов.

Не може едни болници да работят по всички теми, а други само по тези, които са високо платени. Не може в здравеопазването да се харчат милиарди години наред повече, а да отчитаме по-висока смъртност и заболеваемост, каза премиерът.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари