Кои са перфектните цветове за първа среща

0
Хората, търсещи нова любов, е препоръчително да носят черни или червени дрехи
Хората, търсещи нова любов, е препоръчително да носят черни или червени дрехи Снимка: Scanpix

Хората, търсещи нова любов, е препоръчително да носят черно на първа среща, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от британско проучване.

За целите на изследването психолози са анализирали избора на цвят на дрехи на 546 участници в риалити шоуто "Първи срещи".

Специалистите са установили, че се увеличава броят на необвързаните индивиди, които залагат на черни дрехи за първата си среща с потенциален партньор. Тъмните тонове са предпочитани дори пред традиционно смятаното за цвят на любовта и чувствеността червено.

Експертите са установили, че черният и червеният цвят са предпочитани както от хетеросексуални индивиди, така и от хора с хомосексуална ориентация.

Червеното по традиция се смята за цвят на любовта, но скорошни проучвания установиха, че хората намират за също толкова привлекателно и черното 

По-неутрална роля при избора на дрехи за първа среща играе синият цвят

"Червеното по традиция се смята за цвят на любовта, но скорошни проучвания установиха, че хората намират за също толкова привлекателно и черното“, обяснява психологът д-р Робин Крамър.

 „И двата цвята въздействат върху различни възприятия. Червеното влияе върху възприятието за привлекателност чрез еволюционни механизми, докато черното оказва по-скоро културно и социално въздействие. Оказва се, че в наши дни този ефект играе по-съществена роля върху човешките възприятия, отколкото еволюционният“, допълва психологът.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари