Кои са медиците в листите на „Продължаваме промяната“

1
В листите на партията, спечелила парламентарните избори на 14 ноември – „Продължаваме промяната“, има деветима лекари
В листите на партията, спечелила парламентарните избори на 14 ноември – „Продължаваме промяната“, има деветима лекари Снимка: БГНЕС

В листите на партията, спечелила парламентарните избори на 14 ноември – „Продължаваме промяната“, има деветима лекари, две медицински сестри, трима магистър-фармацевти и един студент по медицина

Това показа проверка на Zdrave.net

С големи шансове да влезе в 47-то Народно събрание е д-р Антон Тонев, втори в листата във Варна. Във визитката си за кандидат-депутат той е представен като експерт в областта на медицината, хирургията и общественото здравеопазване. „Мисията ми в “Продължаваме промяната” е да се постигне една модерна здравна услуга, чрез извършването на редица реформи в здравеопазването. Продължаваме Промяната, за да спрем корупцията, да реформираме здравната системата и я направим привлекателна за младите лекари и медицински сестри”, казва д-р Тонев.

Също в листата за Варна, но на 12-то място е д-р Вълкан Иванов, специалист по обща хирургия и онкопластичен хирург на млечна жлеза от UK. Работи в Аджибадем Сити Клиник Варна.

Също на 12-то място в листата, но в 23 МИР-София е д-р Десислава Кателиева, председател на Асоциацията на спешните медици.

С голяма вероятност в парламента ще влезе вторият от листата в Разград д-р Цветомир Цанков – специализант по образна диагностика в МБАЛ-Разград.

Втори, но в листата на Силистра, е и началникът на Отделението по хемодиализа на МБАЛ-Силистра д-р Ерджан Ахмед.

Трети в листата за Пазарджик е д-р Данчо Гурдев – анестезиолог-реаниматор в МБАЛ Велинград. „От години ежедневието ми е свързано със спасяване на човешки животи. Това е на което съм се отдал и което обичам. Затова и когато ме поканиха да участвам в „Продължаваме Промяната“, не бях напълно сигурен, че искам. След това си дадох сметка, че ако един млад, квалифициран и професионално реализиран човек не се включи в така наложителната промяна в страната ни, тогава кой?“, казва д-р Гурдев.

На 4-то място в листата за Велико Търново пък е д-р Кина Николова, началник на Отделението по неонатология в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

В същата листа на шесто място е д-р Пламен Латев, общопрактикуващ лекар с четири признати специалности в областта на вътрешните болести, общата медицина, трудовата медицина и социалното дело, както и здравния мениджмънт. Управител е на медицинска клиника в град Павликени.

Десети в листата на Търново е магистър-фармацевтът Саад Таммам Алуани. Той има над десетгодишен опит по фармакотерапия, лекарствена регулация, електронно здравеопазване и фармацевтични грижи и е председател на „Сдружение на независимите аптеки“.

В Стара Загора на десета позиция е главната медицинска сестра на МБАЛ-Чирпан Тонка Червенкова-Камбурова.

В Добрич водач на листата е маг.-фармацевтът Йорданка Костадинова, а втора е медицинската сестра Галина Събева.

Маг.-фармацевтът Мирена Ценова е шеста в листата за Враца. „През 2016 г. участва в студентска научна сесия в катедра „Фармакогнозия”, където с отличие защитава магистърската си теза. Професионалната ѝ кариера започва през 2013 г., когато успешно кандидатства към „Студентски практики“ на МОН и започва стаж във верига аптеки. През 2018 г. работи като управител на новооткрита аптека, с цел усъвършенстване и придобиване на нови знания. С натрупания опит в сферата на фармацията, през 2019 г. се присъединява към екипа на голяма фармацевтична компания като специалист по лекарствената безопасност“, пише в представянето й.

Колко от тези свързани със здравния сектор професионалисти ще влязат в парламента, ще разберем в следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари