Българин в Германия: Чака се повече от месец за посещение при лекар

1
Ортопедът ще ме приеме след месец, в Родопите щеше да ме излекува и чекръкчия, казва нашенецът
Ортопедът ще ме приеме след месец, в Родопите щеше да ме излекува и чекръкчия, казва нашенецът

Ортопедът ще ме приеме след месец, в Родопите щеше да ме излекува и чекръкчия, казва нашенецът

Липса на лекари, медицински сестри, здравеопазване, превърнато в търговия…

Всичко това знаете, чувате, виждате, всеобщо мнение. Но в България поне не се чака с месец или повече за посещение при специалист…

Наранена китка, болки, а ортопедът заявява: „Елате през януари, сега няма час“.

И това се случва в Германия. На нашенец, който е категоричен: „Ако си бях у дома, в Родопите, всеки чекръкчия щеше да ми помогне за минути“.

А, мъжът работи в болница…

Ето неговата история:

Тази сутрин се събудих с жестоки, непоносими болки в лакътната става. Отидох в Спешен център в една от най-големите болници в града. Регистрирах се в 7:00 часа и чаках час и половина, докато дойде лекар да ме прегледа. Макар че имаше само още един пациент в спешното отделение. Лекарят бе невролог и не откри причината за болката. Вляха ми течен парацетамол като обезболяващо средство. Поисках рентгенова снимка. Не откриха нищо нередно в костите. Заключението на екипа медици след 2 часа и половина бе, че не могат да открият причина за болката и да ходя вкъщи да се лекувам с антивъзпалителния медикамент „Ибупрофен“.

Отидох при личния си лекар да му обясня проблема. Той приема пациенти след 16:00 часа. Прегледа ме малко по-обстойно и забеляза подуване в областта на китката. Даде ми 10 дни болнични с обещанието да ги удължи, ако се наложи и каза, че вероятно болката идва от подутината в китката. Написа ми направление за ортопед. В рамките на работния ден успях да посетя и ортопеда, който ми каза, че не може да ме приеме до януари месец.

А болката е още гореща! Вероятно става въпрос за изкълчване, което в Родопите всеки чекръкчия оправя за минути“, споделя нашенецът в писмо до 24rodopi.com.

И моли: Кажете ми, приятели, какво да правя, какво да предприема?!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Русе
    Истината е - върнете се в БГ! Изгонете лайнярите от парламента като гласувате минимум 80%. И за 5-6г БГ ще Швейцария на балканите.
  • 7
    8
    Оле майчицеее
    Заболял го лакътя. За един ден обиколил спешно, невролог, рентген, личен лекар и ортопед!!! И сега го боли, че нямало чакръкчия? И е от родопския край? Е, мистерията е разгадана. Това помаците са страшна напаст. Точно като арменците и евреите са.
  • 3
    7
    Недоумяващ
    Да не е карал дълго време на ръчна и да се е ударил лакътя в плочките на банята...
  • 3
    6
    ами...
    Да се връща вкъщи и да ходи на чекръкчия.
  • 22
    5
    !@#$ до 3
    Зъболекарят е преценил, че не е животозастрашаващо и точка. То за това в нормалния свят има медицински застраховки, а не осигуровки. Като си внасяш 10 паунда месечно в застраховката, с премията по договор, не зъби ще ти оправят, но и ще те носят на ръце. В България всеки внася пари по нещо си, пък болниците пълни с цигани, които и една стотинка не са дали.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари