Lukoil планира мащабно обратно изкупуване на акции

0
Компанията ще предложи „значителна отстъпка“ от текущата цена
Компанията ще предложи „значителна отстъпка“ от текущата цена Снимка: ЕПА / БГНЕС

Компанията ще предложи „значителна отстъпка“ от текущата цена

Петролната компания Лукойл възнамерява да изкупи обратно до 25% от акциите си от външни акционери като предложи „значителна отстъпка“ от текущата цена.

Това съобщи агенция Интерфакс, позовавайки се на източник, запознат със ситуацията.

Компанията предполага, че при обратното изкупуване отстъпката от пазарната цена ще бъде най-малко 50%. За сетълмент компанията възнамерява да използва валутата от чуждестранните си сметки, без да прибягва до вътрешния валутен пазар.

Акциите на Лукойл традиционно са търсени сред чуждестранните инвестиционни фондове. След въвеждането на ограничителните мерки обаче те реално са блокирани по т. нар. сметки тип „С” на номинални титуляри.

Потенциални купувачи в схемата за обратно изкупуване са компании от групата ЛУКОЙЛ, съобщава „Интерфакс“, цитирана от "Мениджър Нюз".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари