Кой е Даниел Митов?

2
Митов е бивш член на Демократи за силна България,  Движение "България на гражданите" и сега е член на ГЕРБ
Митов е бивш член на Демократи за силна България, Движение "България на гражданите" и сега е член на ГЕРБ Снимка: БГНЕС / Архив

През 2014 г. Даниел Митов беше назначен за министър на външните работи от президента Росен Плевнелиев в служебното правителство на Георги Близнашки. Запазва поста и в следващото правителство - второто на Бойко Борисов

Преди това Митов е член на Демократи за силна България (ДСБ) и се кандидатира на частичните избори за европейски парламент през 2007 г., информира БНТ.  След като цялото ѝ ръководство, начело с лидера Иван Костов, подава оставка, Даниел Митов е избран за заместник-председател на ДСБ.

През 2002 г. завършва „Политология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 2001 – 2002 г. специализира „Политически умения“ в Центъра за продължаващо обучение на НБУ. Участва в програмите за обмен „Маршал“ на Marshall Memorial Fund (German Marshall Fund of the US), както и в „Programme des personnalites d’avenir“ на френското външно министерство. Член на Младежкия консервативен клуб (МКК) от 2000 г.

През 2012 г. Митов се присъединява към партията Движение "България на гражданите" на бившата еврокомисарка Меглена Кунева. Избран е за член на Националния съвет на партията и остава такъв до есента на 2012 г. Оттегля се от политиката поради ангажиментите си към Националния демократичен институт, чийто постоянен представител е.

Вече Даниел Митов е член на ГЕРБ и избран за депутат от тяхната листа.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари