Спряганият за премиер на ГЕРБ Даниел Митов не даде ясен отговор на нито един въпрос

1
Той бе външен министър от квотата на “Реформаторския блок”. Очевидно целта е “Демократична България” да бъде едва ли не принудена да подкрепи “своя човек” в лицето на Митов
Той бе външен министър от квотата на “Реформаторския блок”. Очевидно целта е “Демократична България” да бъде едва ли не принудена да подкрепи “своя човек” в лицето на Митов Снимка: БГНЕС / Архив

Тази сутрин в телевизионния ефир изгря вероятното предложение за премиер на ГЕРБ Даниел Митов. Разочароващо беше представянето му в сутрешния блок на Нова телевизия

Бягаше от точни, ясни и конкретни отговори. Нищо още не било ясно, обобщава FROG NEWS. Нищо не могли да предвиждат и да изключват категорично. Едва ли дори тези 840 000 избиратели, с които ГЕРБ се бият в гърдите, получиха отговори на редица важни въпроси за управлението на страната.

Никаква конкретика. Само едни заучени фрази. Единственото ясно, разбира се, са непрестанните хвалби и това, което не спират да повтарят от вечерта на 4 април насам:

Безспорно ще продължаваме да бъдем политически фактор. Като първа политическа сила ГЕРБ е длъжна да направи максимално и категорично усилие да състави кабинет. Дължим го на 840 000 български избиратели“.

„Задавали са ми въпроса за премиерския пост, но за мен лидерът на партията трябва да си е кандидат за премиер. Няма как са обсъждаме към момента. Борисов няма да реши сам кой да бъде предложен за министър-председател. Водят се разговори. Той умее да слуша и да чува. Предполагам, че за някои имена все още се мисли“, уклончиво отговори Митов.

Той не беше на ясно и дали ПП ГЕРБ ще подкрепят спряганата за нов председател на парламента Ива Митева от „Има такъв народ“.

Припомняме, че вчера в средите около Борисовата партия се завъртя новината, че вероятното предложение на ГЕРБ за премиер ще е именно Даниел Митов. Изборът му не е никак случаен. Той бе външен министър от квотата на “Реформаторския блок”. Очевидно целта е “Демократична България” да бъде едва ли не принудена да подкрепи “своя човек” в лицето на Митов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари