Даниел Митов, ГЕРБ: Като победител на изборите, сме длъжни да съставим кабинет

0
"Когато най-голямата партия, за която са гласували хората, бъде заобикаляна, нещата никога не приключват добре", каза още Митов
"Когато най-голямата партия, за която са гласували хората, бъде заобикаляна, нещата никога не приключват добре", каза още Митов Видео: NOVA

По думите му партията трябва да направи усилие и да създаде кабинет

ГЕРБ се утвърди като дясната партия в България. ГЕРБ тепърва ще бъде фактор в българския политически живот. За да бъде устойчива една партия, тя трябва да демонстрира устойчивост и да бъде и в опозиция, когато се налага. ГЕРБ е изградила подобен капацитет и стои добре и в чужбина". Това заяви в ефира на „Здравей, България" Даниел Митов, депутат от бъдещата парламентарна група на ГЕРБ-СДС.

Като победител на изборите, сме длъжни да направим усилие и да съставим кабинет. Дължим го на българските избиратели. При всички положения ще направим опит. За мен лидерът на партията, спечелила изборите, трябва да е кандидат за премиер", коментира Митов.

Партиите трябва да могат да отстъпват една на друга определени позиции, за да има баланс в парламента, уточни депутатът.

„Този парламент е много сложен. Иска ми се всички партии да започнем да си говорим нормално. Една държава не се управлява с крясъци. Истината е, че в българската парламентарна традиция всеки път, когато най-голямата партия, за която са гласували хората, бъде заобикаляна, нещата никога не приключват добре", каза още Митов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари