Кой е човекът на Слави Трифонов в Русе

4
Светлин Стоянов се съгласи да даде първото си интервю като партиен отговорник
Светлин Стоянов се съгласи да даде първото си интервю като партиен отговорник

Русенецът Светлин Стоянов спечелил конкурс за охраната на генералния секретар на НАТО.

50-годишният Светлин Стоянов е избран за координатор на Област Русе от новоучредената партия на Слави Трифонов ”Няма такава държава”.

Въпреки информационното затъмнение около най-новата политическа формация в България, неизвестния все още в политическото пространство русенец се съгласи да даде първото си интервю като партиен отговорник, пише вестник "Бряг".

- Кой сте Вие, господин Стоянов, русенец ли сте, къде живеете сега?

- Да, от Русе съм, живея и работя в София. Завърших русенската Английска гимназия през 1988 г. Приеха ме за студент в УНСС - София, но влязох войник с последния набор, който служи две години. Така беше тогава – първо родната казарма, после следването. След уволнението станах студент, завърших магистратура по икономика и няколко години работих по банките – като счетоводител, кредитен инспектор, валутен брокер. През 2004 г. постъпих като офицер в Националната служба за охрана /НСО/ с чин капитан. Осем години / с кратко прекъсване от 1,5 г., през която бях административен директор на „Нестле-България”/ работих там - охранявал съм министър-председатели, председателя на Народното събрание, президента на САЩ при посещението му в София и пр. От 2014 г. съм в частния сектор, но продължавам да работя в сферата на сигурността. Явих се на конкурс в Брюксел за охраната на генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Програмата на изпита беше много тежка – тестове, физическа подготовка. Готвих се много, но да си призная, не очаквах, че аз, 45-годишният, ще успея да отвея 660-те кандидати след мен. Накрая останахме четирима. За съжаление не приех службата, защото по това време жена ми, която беше болна от рак, се влоши и трябваше да се върна в България. А имах планове да работя в Брюксел и тя да се лекува на запад… През 2015 г. жена ми почина.

- С какво се занимавате сега?

- Продължавам да съм в сигурността. Последните 10 години работя в най-голямата фирма за охрана на Балканския полуостров „СОТ 16”. В момента охраняваме посолството на Саудитска Арабия в София.

- Как попаднахте в полезрението на Слави Трифонов?

- Явих се на кастинга за политици, обявен от Шоуто на Слави. Житейският и професионалният ми път явно ги заинтригува. И особено вижданията ми за необходимостта от реформи в сектора по сигурността в държавата, по която се чувствам специалист. Попаднах сред финалистите и така… Повече от тях днес сме сред учредителите на партия „Няма такава държава”.

- Какво е семейното Ви положение?

- Както разбрахте, вдовец съм. Имам три деца. Двете си дъщери успях да оженя, готов съм и за внуци. Синът ми утре /днес- б.а./ навършва 16 години.

- Ще кажете ли нещо повече за партията ”Няма такава държава”?

- За партията ще говорим друг път. Има време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари