Когато МВР се справя с всичко!

1
Престъпниците могат да са напълно спокойни в България
Престъпниците могат да са напълно спокойни в България Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че няма намерение да подава оставка заради случая "Пелов", защото не вижда нещо, с което не справя.

И много правилно.

Радев е един от най-успешните и ефективни вътрешни министри, които сме имали. Под негово ръководство МВР се справя отлично и България е едно по-добро място.

Министър Радев и МВР се справиха, когато двама опасни престъпници избягаха въоръжени от Софийския затвор, гонени само от чистачката. Радев призна, че ведомството му е имало информация за готвеното бягство на Пелов още от миналото лято, но ето, на, така се случило, съдба... Въпреки това Радев успокои, че МВР търси избягалите. "Не мислим, а действаме", беше точният му коментар по въпроса.

Министър Радев и МВР се справиха, когато същите двама затворници се оказа, че изобщо не са си правили труда да бягат зад граница, както органите на реда очакваха, а са си живеели най-спокойно в центъра на родния на Пелов Ботевград. Полицията обаче не ги открила, тъй като те вероломна са я затруднили, пускайки си бради и разхождайки се с шапки. Накрая, точно когато МВР беше "на косъм" да арестува Пелов, взеха, че го застреляха.

Министър Радев и МВР се справиха, когато на 20 март цял самолет пътници от Франция бяха пропуснати да влязат в страната през Летище "София" без да бъдат проверени, защото митничарите липсвали по обективни и човешки причини - спонтанно излизане в почивка.

Министър Радев и МВР се справиха, когато полицаи от Павликени (и разни други места) крадяха гориво от служебните си патрулки.

Министър Радев и МВР се справиха, когато 42-годишната Елена беше застреляна от мъжа си посред бял ден в заведение. Стана ясно, че тя е подавала многократно жалби до полицията и прокуратурата и дори получила ограничителна заповед, уви, без никакъв ефект.

Така ведро и оптимистично вътрешният министър Радев обобщи своята работа на поста с радостната констатация, че "няма по-спокойна държава от България, няма такова спокойно място."

И наистина.

Престъпниците могат да са напълно спокойни в България, че МВР "не мисли", а единствено нещо "действа", че бори криминалния контингент на олимпийския принцип, че е важно старанието, не резултатът, и че главната грижа на полицията е да протестира за заплати, останалото - както дойде.

Десислава Любомирова / Actualno.com

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари