Валентин Радев: Случаят с убийството в Русе е на 80% решен

0
Според мен нещата в Русе се разминаха, заяви бившият министър на вътрешните работи
Според мен нещата в Русе се разминаха, заяви бившият министър на вътрешните работи Снимка: Юлия Лазарова

"Удовлетворен съм от работата на момчетата от МВР. Важното е, че извършителят е идентифициран и то в чужбина. Германците са пунктуални, вероятно другата седмица той ще бъде екстрадиран. Катрин де Бол сама се произнесе, каза добри думи и ги каза когато трябва", каза пред BTV бившият министър на вътрешните работи Валентин Радев.

"Това което е на повърхността не е това, което е в действителност. Това научих аз от работата си като министър. Но този случай е на 80% решен. Аз съм оптимист. Знам малка част, министърът може да каже повече детайли. Ние се опитваме да казваме това, което е възможно - да информираме хората, да ги успокоим. Нека сме малко по-въздържани поне в началния етап. Дайте им възможност на професионалистите да работят", допълни Радев.

"Трябва да имаме доверие на институциите, това е взаимен процес. МВР винаги помага. За да си свърши работата полицията, подавайте сигнали, пишете, това е начинът да се свърши работа.

Естествено, че има грешки. Ние сме общество в процес на промяна, не сме спокойна Белгия, още търсим мястото си всички служби. Това е цената, която плащаме за този преход", каза още Валентин Радев.

"Там където изпратим жандармерия, нещата утихват - аз не искам да е така, а районният да всява респект. Според мен нещата в Русе се разминаха, балансът го има. Аз съм спокоен". 

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари