1 000 осъдени престъпници се разхождат на свобода

1
МВР пусна за общодържавно издирване 1126 души с влязла в сила присъда „лишаване от свобода“
МВР пусна за общодържавно издирване 1126 души с влязла в сила присъда „лишаване от свобода“

Общо 1126 души с влязла в сила присъда „лишаване от свобода“ са обявени  към момента за общодържавно издирване от МВР, като данните са до 15 януари 2018 г.

Това заяви МВР-шефът Валентин Радев по време на парламентарния контрол относно онези лица, които са осъдени, но всъщност не излежават присъдите си.

Дали е голямо или малко числото? Аз също се питам. Разпоредил съм да ми направят сравнение. Трябва да го сравнят със стари периоди и с цифрите в останалите държави”, посочи Радев. Само за 2017 г. в страната са издирени и прибрани 563 души. „Дано това е добро число. Очаквам анализа”, допълни министър Радев.

 В отговор социалистът Иван Иванов посочи, че е шокиран, че 1126 души с присъди се разхождат на свобода. На свой ред Радев допълни, че е поръчал анализ и чака данните каква е практиката в други държави. Той припомни, че преди около половин година бяха направени законови промени, според които получилите наказание „лишаване от свобода” се задържат веднага след произнасянето на присъдата. Именно с тази мярка се очаква броят на укриващите се да намалее.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари