Кодове ще ни показват колко пестициди има в храните

0
При червен код - стоката се бракува
При червен код - стоката се бракува

BILLA България въвежда програма за намаляване на пестицидите в плодовете и зеленчуците, отглеждани в рамките на дългосрочния проект на компанията „BILLA Градини".

Те ще бъдат с по-ниски нива от допустимите по закон, стана ясно на пресконференция по повод тазгодишното издание на кампанията. Целта е да се произведат продукти с намалено съдържание на остатъчни количества пестициди, което означава по-здравословна храна, ограничено въздействие върху околната среда и по-безопасни условия на труд за земеделците.

За целта търговската верига предоставя на производителите безплатно схеми за растителна защита, разработени от експерти, които водят до минимални или нулеви стойности на остатъчни количества пестициди.

Три кода, обозначаващи резултатите от пробите, ще улесняват клиентите. Зеленият означава, че плодът или зеленчукът отговаря на строгите критерии на програмата. Ако резултатът е жълт, то продуктът отговаря на законовите изисквания. Червеният код означава, че плодът или зеленчукът не отговаря и стоката се бракува.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари