В ягодите има най-много химия

4
Най-токсичният плод
Най-токсичният плод

Най-токсичният плод

Ново проучване сочи, че ягодите и спанакът са най-замърсени с пестициди, които се свързват с рак, затлъстяване и безплодие. Учени откриха опасни химически вещества в 70% от традиционно отглежданите плодове и зеленчуци.

Сред 47-те най-популярни плодове и зеленчуци авокадото и царевицата са най-чистите по отношение на съдържанието на пестициди, докато ягодите и спанакът са на върха на списъка, пише изданието The Health Site.

Пестицидите са химикали, които защитават растенията от вредители и гризачи. Въпреки че плодовете и зеленчуците се мият старателно, част от вредната химия може да остане на тях, което води до негативно влияние върху здравето. Тези химикали са свързани с рак, затлъстяване, безплодие, различни проблеми в развитието на детето и други заболявания.

Според изследванията, праскови, череши, ябълки, нектарини, грозде, круши, домати, целина и картофи са сред десетте най-опасни плодове и зеленчуци по отношение на съдържанието на вредни химикали. Най-чистите плодове и зеленчуци включват авокадо, царевица, ананас, зеле, лук, папая, аспержи, манго, киви, карфиол и броколи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари