Кметство в Полша нае овца за пресконференция

0
Наемът за животното е 6 хиляди злоти (около 2500 лева)
Наемът за животното е 6 хиляди злоти (около 2500 лева) Снимка: Radio Eska

Общинската администрация в полския град Краков е платила за участието на овца в пресконференция на вицепрезидента на града Анджей Кулиг, съобщи порталът Interia, цитиран от OFFNews.

Овцата, която по време на пресконференцията не е обелила и дума, е била взета под наем срещу 6 хиляди злоти (ок. 2500 лева), сума, която би стигнала в Полша за покупката на стадо от 20 животни.

В средата на юли градската администрация в Краков публикувала в бюлетина за публична иформация всички сделки, сключени от началото на 2022 година. В бюлетина било записано, че на 17 май чиновниците от отдела за обществена комуникация на градския съвет са подписали договор за „участие на жива овчица в пресконференция в подножието на Замъка Вавел“.

Действително на 18 май под стените на замъка в близост до Вавелския дракон вицепрезидентът на града Анджей Кулиг се срещнал с представители на медиите заедно с пресаташето на Краков, а заедно с тях на мероприятието присъствала и овца. На журналистите било разрешено да погалят животното, а Кулиг дори позирал с овцата за снимки. Овцата, кръстена Янина, присъствала за материализирането на легендата за Вавелския дракон, който изяждал овце и крави, пасящи по Краковските ливади по случай 50-та годишнина от издигането на една от най-разпознаваемите атракции в града – фигурата на бълващия огън дракон.

Драконът пукнал и започнал да бълва огън, след като го измамили и вместо овца му подхвърлили увита в овча кожа сяра. Оттам PR-те на градския съвет решили да наемат истинска овца.

Проблем за жителите на града обаче се оказал хонорарът на животното. Според журналиста от krowoderska.pl Томаш Борейца една овца за един час изкарвала в Краков повече, отколкото шофьор в градския транспорт за един месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Верно ли? Не може да бъде ...!
    Е, поне тука е пълно с овце безплатно - една, дори онзи ден скочи с колата си върху Горнооряховската скара на Лидъл ...
  • 3
    1
    Хм!
    Малко трудно ще купите за 2 500 лв. 20 овце! 8–10 бр, вероятно, може би...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари