Кметица върти незаконна мандра в автосервиз

0
Млечните продукти, които се произвеждали били за собствени нужди
Млечните продукти, които се произвеждали били за собствени нужди

Кметският наместник на Дюлево Стефка Бончева и съпругът й са собственици на нелегална мандра, разкрита в стрелчанското село в събота от служители на ОДМВР - Пазарджик, научихме от Марица.бг

Екипи извършили проверка в помещения на частен имот на фамилията. В приземния етаж, оборудван като автоработилница, били открити вани за събиране на мляко с общ обем около 1600 литра, сиренарна вана и пастьоризатор. В съседна къща пък било обособено помещение с хладилна камера, където да зрее сиренето. 

Цехът е функционирал изцяло незаконно, без всякакви разрешителни и в разрез със санитарно-хигиенните норми. Наред с ваните за мляко и сирене са се съхранявали двигатели, инструменти за ремонт на автомобили, горива и смазочни материали, съобщиха от полицията. 

В полицейската акция са се включили и инспектори от Областната дирекция "Безопасност на храните" в Пазарджик. Те са установили наличието на около 350 кг краве и около 70 кг козе сирене, няколко десетки литра прясно краве мляко, мая за производството на сирене, амбалаж за подготовка и съхранение на стоката, етикети. 

По думите на Стефка Бончева млякото е за собствени нужди. "Притежаваме 6 крави и произвеждаме млечни продукти за нас и семейството ни. Имаме голяма рода и раздаваме на всички", заявява кметицата.

Тя отрече да продава продукцията си в хранителния магазин на центъра на селото, който е собственост на семейството. Според Бончева и полиция, и Агенцията по храните са извършили проверка и не са установили нарушения. Сиренето има лактационен период, тоест трябва за узрее, преди да се консумира и затова го съхраняваме, но е за собствени нужди, обясни тя.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари